Rareș Bogdan, 10 gânduri despre Decembrie 1989: „Să nu uităm niciodată!”

Rareș Bogdan, 10 gânduri despre Decembrie 1989: „Să nu uităm niciodată!”

Europarlamentarul liberal a rememorat evenimentele de acum 33 de ani și a transmis câteva gânduri despre cele întâmplate în 1989.

Prim-vicepreședintele PNL a postat pe pagina sa de Facebook: „10 gânduri despre Decembrie 1989. Să nu uităm niciodată!

1. Să le spunem copiilor și nepoților ce s-a întâmplat în acel decembrie însângerat și să cerem mereu pedepsirea vinovaților!

2. Să le spunem copiilor și nepoților de ce au ieșit românii în stradă, cu un curaj nebunesc, dar atât de frumos, pentru a lupta împotriva dictaturii!

3. Să le spunem copiilor și nepoților că totalitarismul nu a însemnat doar partidul unic și un dictator selectat de Moscova dintre cei mai tâmpiți activiști, ci și foamete, teroare, pușcărie politică, frig, frică și imbecilizare!

4. Să le spunem copiilor și nepoților că cine spunea glume despre dictatură risca să ajungă în închisoare, iar la tv erau doar două ore de program în care era lăudat Ceaușescu.

5. Să le spunem copiilor și nepoților că lingăii erau încurajați, iar cei care cutezau să să opună regimului erau arestați!

6. Să le spunem copiilor și nepoților că românii care au ieșit în stradă, cu pieptul gol, împotriva tancurilor, cereau libertate, democrație, eliminarea activiștilor și securiștilor din mecanismul deciziei!

7. Să le spunem copiilor și nepoților că pentru a elimina total din genetica poporului 50 de ani de comunism trebuie să luptăm pentru concurență, inteligență, muncă, educație, economie de piață, eficiență, stat de drept!

8. Să le spunem copiilor și nepoților că populismul și extremismul sunt pericole pentru întreaga omenire, iar valorile asumate de România prin aderarea la UE sunt singurele care pot face din țara noastră un stat solid, unde domnia legii este fără derogări.

9. Să le spunem copiilor și nepoților că sunt datori să le spună și copiilor și nepoților lor că odată, românii au luptat cu tirania comunismului fără să ezite să-și dea viața!

10. Să le spunem copiilor și nepoților că Ceaușescu și regimul comunist au demolat biserici pentru a face loc activiștilor, au confiscat proprietăți, au stabilit câtă pâine să mănânce un om. Și n-au avut Dumnezeu!”, a transmis Rareș Bogdan.

Poza noua 07.08.2018

Comenteaza