Rareș Bogdan a anunțat care este strategia PNL: „Prin noi înșine”

Rareș Bogdan a anunțat care este strategia PNL: „Prin noi înșine”

Europarlamentarul liberal a declarat, luni, că în acest moment strategia liberalilor este "prin noi înşine", menţionând că partidul "strânge rândurile dreptei româneşti" şi îi aşteaptă pe toţi cei care "simt liberal", din USR, Forţa Dreptei, REPER, PMP, să se alăture proiectului liberal în următoarea perioadă.

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL, scorul partidului în sondaje în momentul de față este undeva la 21 - 22%. 

"Astăzi am discutat despre stadiul realizării cercetărilor sociologice la nivelul organizaţiilor noastre din teritoriu. Avem în momentul acesta nu mai puţin de 42 de cercetări sociologice care sunt la nivelul adunării de date. Pe data de 27 - 28 luna aceasta vor fi prezentate cercetările sociologice din aproape toate judeţele României, dar şi din sectoare din Bucureşti sau municipii reşedinţă de judeţ. De asemenea, preşedintele partidului a prezentat o strategie pentru următoarea perioadă cu privire la modul în care Partidul Naţional Liberal trebuie să îşi apere realizările din cei aproape patru ani de guvernare şi să vorbească despre acestea, dar şi un studiu sociologic realizat la comanda Partidului Naţional Liberal, care plasează PNL la 21 - 22%. Practic, avem trei studii, plus unul care le înglobează, care arată foarte clar că în momentul ăsta Partidul Naţional Liberal este stabilizat la peste 20%, ceea ce ne dă speranţe pentru anul viitor", a afirmat Rareş Bogdan, după şedinţele conducerii partidului.

Liberalul a spus că, în funcţie de cercetările sociologice şi de ceea ce vor românii, urmează să se stabilească strategia în alegeri.

"Strategia PNL în acest moment este 'prin noi înşine'. Vom vedea cum evoluează lucrurile şi în ce fel vom construi alianţă la nivel local, la nivel naţional, în funcţie de cercetările sociologice, de ce vor românii şi sigur de strategia la care vom opta în alegeri", a adăugat Rareş Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Liderul liberal a subliniat că fuziunea PNL cu ALDE este "în linie dreaptă".

"Partidul Naţional Liberal, practic, strânge în acest moment rândurile dreptei româneşti şi aşteptăm pe toţi cei care simt liberal, care cred în politicile liberale, în economia de piaţă, în democraţia reprezentativă să se alăture proiectului liberal în următoarea perioadă, indiferent de partid, fie că sunt în Forţa Dreptei, în USR, în REPER, în PMP. Oriunde sunt în acest moment partide reprezentante ale dreptei şi consideră că vor să participe la ceea ce înseamnă România viitorului cred că Partidul Naţional Liberal este soluţia, e doar un început această fuziune cu ALDE", a mai spus eurodeputatul.

Întrebat dacă PNL trebuie să facă alianţă cu PSD sau să meargă singur în alegeri, Rareş Bogdan a răspuns: "Din punctul meu de vedere, Partidul Naţional Liberal trebuie să îşi ia şi să continue să îşi ducă frâiele în propriile mâini, are capacitatea necesară".

"Avem 1.262 de primari, avem 17 preşedinţi de Consilii Judeţene, avem 120 de parlamentari. Cred că, în momentul acesta, Partidul Naţional Liberal trebuie să se gândească cum să convingă alegătorii şi să scoată un scor cât mai bun, urmând să îşi realizeze politica de alianţe după încheierea alegerilor. Deci, părerea mea este că trebuie să mergem în faţa electoratului cu realizările noastre, cu proiectele noastre de unii singuri, asta neînsemnând că vom ajunge la un conflict direct ulterior. Noi avem posibilitatea să guvernăm şi cu stânga şi cu dreapta. Ăsta e avantajul Partidului Naţional Liberal, dar niciodată cu extremiştii. Deci excludem din start guvernarea alături de AUR, în schimb nu excludem guvernarea cu nicio forţă politică democratică, dar sperăm ca PNL să fie partidul care să dea prim-ministrul, care să aibă candidatul la Preşedinţie care să câştige Preşedinţia României şi să fie, de asemenea, partidul care să câştige alegerile europarlamentare şi să îşi recâştige cel puţin fiefurile unde în acest moment este prezent", a explicat Rareş Bogdan.

Comenteaza