Rareș Bogdan, anunț de la Bruxelles: „Pas decisiv către independența energetică. Vital pentru România!”

Rareș Bogdan, anunț de la Bruxelles: „Pas decisiv către independența energetică. Vital pentru România!”

Europarlamentarul liberal a salutat votul din Parlamentul European în urma căruia gazele şi energia nucleară rămân parte a tranziţiei ecologice.

Rareș Bogdan susține că decizia din Parlamentul European avantajează România, care va putea să valorifice la maximum resursele de care dispune și să scape de dependența de gazul rusesc.

„Pas decisiv către independența energetică. Vital pentru România! În scurt timp, în Parlamentul European avem un vot crucial pentru independența noastră energetică. Este vorba despre propunerea Comisiei Europene de a include anumite activități nucleare și gaziere pe lista activităților economice durabile, deci aș dori ca votul să respingă moțiunea prin care se obiectează la aceste propuneri.

Este un obiectiv important pentru România, care are interesul să reducă total dependența de importurile de energie. Mai ales în contextul războiului din Ucraina. Astfel, vom putea valorifica la maximum resursele noastre interne prin investiții masive și vom scăpa de dependența de gazul rusesc.

Aseară (marți - n.red.), cu 107 voturi „pentru”, Grupul EPP a decis să respingă obiecțiile la propunerea Comisiei Europene. Dacă majoritatea absolută (353 de eurodeputați) vor susține obiecțiile (formulate de Comisia pt. Afaceri Economice și Comisiei de Mediu), Comisia Europeană va trebui să retragă propunerea și să o modifice. Sper ca asta să nu se întâmple, căci acum, timpul costă mult mai mulți bani”, a transmis eurodeputatul.

 Poza noua 07.08.2018

Comenteaza