Rareș Bogdan, anunț tranșant: „Opriți orice reclamă la orice formă de jocuri de noroc!”

Rareș Bogdan, anunț tranșant: „Opriți orice reclamă la orice formă de jocuri de noroc!”

Proiectul care ar fi interzis complet reclamele la jocurile de noroc a fost modificat radical, marți, de senatorii din comisiile juridică și de cultură. 

Comisia a admis amendamentele PNL prin care pot fi difuzate în continuare spoturi în audiovizual noaptea, iar reclamele outdoor sunt permise, cu o limită de maximum 30 mp. Inițial, propunerea legislativă depusă în noiembrie 2022 prevedea interzicerea completă a publicităţii audiovizuale în cazul jocurilor de noroc.

Europarlamentarul Rareș Bogdan are o „poziție” clară pe acest subiect și le cere colegilor liberali din Camera Deputaților să voteze împotriva oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc.

Opriți orice reclamă la orice formă de jocuri de noroc!! Nu-i transformați pe copii în viitori clienți ai psihologilor și psihiatrilor Îi rog insistent pe colegii din PNL ca în Camera Deputaților să voteze împotriva ORICĂREI forme de publicitate la jocuri de noroc, indiferent de formă, dimensiune, amplasament sau suport (stradal, audio-vizual etc).

Copiii și adolescenții nu au discernământul de a realiza cât de periculoasă este patima jocurilor de noroc, iar psihiatrii afirmă că mai mult de două treimi din cei cu dependență revin la vechiul obicei. Nu putem permite ca tinerii să cadă victime acestor reclame îndoielnice, care garantează (?!) câștiguri ușoare, dar îi împing să-și cedeze viitorul unei afecțiuni aproape imposibil de tratat!”. a transmis Rareș Bogdan.

Poza noua 07.08.2018

În acest context, comunitatea Declic a inițiat o petiție pentru interzicerea reclamelor la jocuri de noroc care a strâns aproape 120.000 de semnături.

Comenteaza