Rareș Bogdan anunță o mare victorie în Parlamentul European: „O rezoluție cât o revoluție pentru Republica Moldova”

Rareș Bogdan anunță o mare victorie în Parlamentul European: „O rezoluție cât o revoluție pentru Republica Moldova”

Europarlamentarul liberal susține că, la Strasbourg, s-a dat un vot istoric, prin care Republica Moldova este susținută pentru a primi statut de țară candidată în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Prim-vicepreșdintele PNL afirmă că țara vecină pornește pe un drum care va crește nivelul de trai al cetățenilor ei, urmând să fie realizate proiecte majore, investiții și crearea de locuri de muncă.

„Victorie a PNL și EPP! O rezoluție cât o revoluție pentru Republica Moldova. Un vot istoric azi la Strasbourg: Republica Moldova este susținută pentru a primi statut de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Demersurile în susținerea Rezoluției făcute de Delegația EPP România au presupus cel mai intens efort de negociere in materie de politică externă făcut pe căi parlamentare. Rezoluția (vot aproape in unanimitate) se referă nu doar la obținerea statutului de țara candidata, dar și la accesul fraților noștri de peste Prut la Piața Comună.

Obiectivul Delegației EPP România a fost ca Moldova sa obțină facilitați pentru comerț, ca produsele agricole, dar nu numai, sa aibă acces, să transmitem un semnal către investitori strategici. Moldova pornește pe un drum care va crește nivelul de trai al cetățenilor ei, iar pasul următor este să reducem dependența de gazul rusesc.

Republica Moldova este la fel de importantă pentru climatul de securitate european și mondial precum Ucraina. Mă bucur că prietenii și colegii noștri din UE au înțeles asta. Doamna Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, va vorbi in Parlamentul European in această lună și urmează proiecte majore pentru frății noștri. Investiții, locuri de munca, progres. Zarurile au fost aruncate”, a transmis Rareș Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza