Rareș Bogdan, apel către Emmanuel Macron, în PE pentru susţinerea aderării României la spațiul Schengen: "Fiți fratele nostru mai mare!"

Rareș Bogdan, apel către Emmanuel Macron, în PE pentru susţinerea aderării României la spațiul Schengen: "Fiți fratele nostru mai mare!"
| Foto: https://www.caleaeuropeana.ro/

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a susținut miercuri în plenul Parlamentului European un discurs în care l-a rugat pe președintele Franței Emmanuel Macron să intervină în procesul de aderare al României la spațiul Schengen.

Discursul susținut de Rareș Bogdan în care l-a rugat pe președintele Franței Emmanuel Macron să intervină în procesul de aderare al României la spațiul Schengen a avut loc în prezența eurodeputaților reuniți în plenul Parlamentului European de la Strasbourg și a președintelui Franței Emmanuel Macron, care s-a adresat de asemenea europarlamentarilor.

”În ultimele două decenii, Franța a fost avocatul permanent al aderării României la UE. Vă mulțumim pentru sprijin!”, a spus europarlamentarul român, citat de digi24.ro.

„Domnule președinte”, i s-a adresat Rareș Bogdan lui Macron. „Interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată! Continuați tradiția prieteniei țărilor noastre și deveniți avocatul românilor pentru aderarea la Spațiul Schengen! România îndeplinește din 2011 toate condițiile tehnice de aderare, dar este blocată pe criterii politice de neînțeles, este ținută, practic, la ușa Schengen.”

„Din păcate, această situație nedreaptă față de români accentuează virulența manifestărilor extremiste în țara mea”, a spus Bogdan. „Până anul trecut, România era excepția pozitivă, fără formațiuni parlamentare ostile UE. Astăzi, lucrurile se schimbă, din păcate. Situații vădit nedrepte, precum aceasta, alimentează din plin retorica antioccidentală.”

Europarlamentarul a spus că România „devine un poligon de încercare pentru populismul extremist antieuropean, pentru antisemitism.” El a făcut apel la sprijinul Franței: „Fiți fratele nostru mai mare, așa cum a fost în istorie, țara dvs pentru noi, într-o Europă a valorilor și a solidarității!”

„Schengen este prioritatea zero pentru România Europeană. Nu abandonați România în afara zonei Schengen”, a cerut europarlamentarul român. „Vive la France! Vive la Roumanie! Vive L’Europe!”, a adăugat Bogdan.

Poza noua 07.08.2018

Comenteaza