Rareș Bogdan avertizează PSD-ul. Care este linia roșie peste care PNL nu poate trece

Rareș Bogdan avertizează PSD-ul. Care este linia roșie peste care PNL nu poate trece

PNL nu va participa la nici o mărire de taxe, iar orice discuţie despre sistemul de impozitare trebuie făcută în coaliţie, cu uşile închise, susţine Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL.

Europarlamentarul liberal spune că disputele dintre PSD şi PNL pe tema sistemului de impozitare că „sunt dispute în studiouri de televiziune, nu sunt dispute în cadrul coaliţiei”.

„Pentru PNL, cota unică de impozitare este o linie roşie, este o chestiune care ţine nu doar de identitate liberală, ci ţine de normalitatea adunării la buget a maximului de bani în sistemul financiar gândit în această ţară. Sigur că putem să ne ducem în schimb spre o proiecţie privind TVA-ul, unde România stă la încasare mult mai prost ca alte state, Germania are 93% încasare, România are doar 65% încasare şi asta după ultimele şase luni, înainte era chiar mai mic.

Aici da, putem să gândim radarul mărfurilor, putem să gândim să fiscalizăm absolut tot ce intră în ţară, să nu se mai plimbe TIR-uri cu un aviz pe la şapte distribuitori sau şapte depozite de legume-fructe, de flori sau de hidrocarburi (...). Deci discuţia nu a existat încă oficial. Atunci când partenerii de guvernare din PSD vor veni cu o abordare oficială, putem să dăm un răspuns oficial”, a declarat Rareş Bogdan, la RFI.

Liderul PNL a mai precizat că că orice decizie trebuie luată în coaliţie.

„Orice discuţie, din punctul meu de vedere, trebuie luată în interiorul coaliţiei, cu uşile închise şi apoi, cum e în orice stat civilizat, primul-ministru iese şi anunţă măsuri. Ce vă pot garanta este că PNL nu va participa la nici o mărire de taxe”, a adăugat Bogdan.

Poza noua 07.08.2018

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza