Rareş Bogdan critică reacția Vestului la atacul lui Putin în Ucraina: Mi se pare că încă ne purtăm cu mănuși cu acest Hitler modern

Rareş Bogdan critică reacția Vestului la atacul lui Putin în Ucraina: Mi se pare că încă ne purtăm cu mănuși cu acest Hitler modern

Europarlamentarul PNL (PPE) a declarat că există informaţii conform cărora patru state ale Uniunii Europene nu sunt de acord cu impunerea în integralitate a sancţiunilor asupra cărora UE a căzut de acord în ceea ce priveşte Federaţia Rusă.

„Mi se pare că cineva nu conştientizează, şi din păcate sunt foarte mulţi, ceea ce s-a întâmplat astăzi. Mi se pare că încă ne purtăm cu mănuşi cu un om care s-a transformat într-un Hitler modern. Mi se pare că sancţiunile enunţate sunt mult prea slabe, iar faptul că patru state europene avem informaţia că se opun la a suspenda tranzacţiile swift pentru toate conturile, cardurile bancare ale persoanelor fizice din Rusia… (cele patru ţări ar fi – n.r.) Italia, Austria, Grecia şi Cipru, deocamdată nu sunt informaţiile confirmate. Existau informaţii că şi Germania s-ar opune. Aşteptăm să vedem poziţia, pentru că mi s-ar părea extrem de grav ca Uniunea Europeană să nu acţioneze unitar”, a declarat Rareş Bogdan în emisiunea „Dosar de Politician”, la B1 TV.

El a susţinut că este „foarte curios” dacă liderii celor patru ţări „îşi vor permite ca la conclavul liderilor europeni să spună că ei nu sunt de acord” cu suspendarea acestor tranzacţii.

Rareş Bogdan a atras atenţia că în prezent gazul rusesc continuă să fie livrat în cele patru state şi a afirmat că „este inadmisibil ca în continuare nimeni să nu se gândească măcar” la suspendarea acestor tranzacţii. Acesta este de părere că liderii europeni şi mondiali trebuie să înveţe din faptele consemnate în istorie cu privire la atacul asupra Poloniei de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Europarlamentarul PNL (PPE) crede că Vladimir Putin și Federația Rusă nu se vor opri la Ucraina și că este nevoie să li se răspundă cu o blocadă economică totală.

„M-a înspăimântat declarația domnului președinte al Statelor Unite, Biden, și până acum tot ceea ce a zis președintele Biden s-a adeverit, iată, informațiile au fost extrem de concludente și coerente. Domnia sa a spus, Vladimir Putin vrea să refacă URSS, Vladimir Putin nu se va opri la Ucraina, deci nu doar că nu s-a oprit la ținutul din Donețk și Lugansk și a atacat Kievul, care este în momentul acesta sub asediu, nu doar că a atacat trei orașe din vestul Ucrainei, și Vladimir Putin gândește și mai revanșard, și mai revizionist. Nu poți intra cu trupe sau cu armament NATO pe teritoriul Ucrainei, pentru că atunci va fi considerat automat un afront și un conflict direct cu Rusia, și atunci prima modalitate în afară de a sprijini Ucraina și refugiații de acolo, și de asemenea de a-i sprijini umanitar, este de a încerca să pui presiune, de a bloca economic, de a face o blocadă economică. A mai fost făcută la nivel mondial la adresa Panama sau la adresa Iranului. O blocadă economică totală cum i-a fost făcută lui Fidel Castro, o blocadă economică totală cum a fost, de asemenea, adresată Venezuelei, pentru că, altfel, Rusia va continua să sfideze. Rusia trebuie oprită prin presiune din interior. Din poporul rus nu aplaudă decât 35% invazia”, a declarat liderul delegației române din PPE.

Poza noua 07.08.2018

Comenteaza