Rareş Bogdan: Dacă PSD ar fi vrut să mărească pensiile, le-ar fi votat atunci şi nu la un an şi distanţă

Rareş Bogdan: Dacă PSD ar fi vrut să mărească pensiile, le-ar fi votat atunci şi nu la un an şi distanţă
| Foto: realitatea.net

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat, miercuri, că atunci când PSD acuză guvernul că nu măreşte pensiile ar trebui să li se amintească social-democraţilor că dacă PSD ar fi dorit să le majoreze, ar fi făcut-o cu un an în urmă.

"Aici e simplu: e PNL şi UDMR, sau PNL şi PSD. Asta este logica care trebuie să fie pentru fiecare alegător. Dacă vă reproşează că nu am mărit pensiile, amintiţi-le documentul pe care Sorin Câţu l-a scos el, acel document prin care Orlando Teodorovici îi cerea Viorică Dăncilă să nu mărească pensiile că va dezechilibra votul. Spuneţi-le că dacă ar fi vrut să le mărească ei, le-ar fi votat atunci şi nu la un an şi distanţă. Şi încă ceva real: PNL, Guvernul nostru, a mărit pensiile cu 14% în vreme de criză. Niciun guvern nu a crescut atât de mult pensiile în vreme de criză. Şi, mai ales, spuneţi-le cum am administrat această ţară 5 luni în vreme de pandemie având o infrastructură spitalicească praf şi pulbere şi rezistând cu eforturi, măsuri luate din timp", a declarat Rareş Bogdan la o manifestare electorală organizată la Reghin.

Reamintim că ministrul Florin Cîțu a publicat marți un document care arată că fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici cerea în octombrie 2019 ca guvernul Dăncilă să ”reanalizeze” calendarul de implementare a măsurii de majorare a pensiilor cu 40% din septembrie 2020, pentru a putea respecta limita de 3% din PIB, în conformitate cu angajamentele României prin Tratatul de aderare la UE.

 Poza noua 10.09.2020Guvernul Orban a decis să mărească pensiile cu 14% de la 1 septembrie 2020, și nu cu 40%, cum  cum era prevăzut în Legea pensiilor, întrucât o majorare de 40% nu poate fi suportată de buget, mai ales în contextul crizei economice generate de epidemia de coronavirus.

„Nu cred că își imaginează vreun român că dacă noi am fi avut bani la dispoziție să creștem pensiile cu 40%, nu am fi mărit pensiile cu 40%. (...) Creșterea punctului de pensie de 14% este maximul cât am putut să realizăm și orice om cu scaun la cap poate să înțeleagă că atunci când iei decizia legată de pensii, de salarii, de alocații în sectorul public este o decizie care te obligă la cheltuieli și în 2021, și în 2022, și în 2023. Orice cheltuială trebuie să fie previzionată în funcție de perspectivele de evoluție economică”, declara premierul Ludovic Orban, luna trecută.

Comenteaza