Video Rareș Bogdan depune plângere penală pe numele lui Teodor Meleșcanu

Rareș Bogdan depune plângere penală pe numele lui Teodor Meleșcanu
| Foto: realitatea.net

Eurodeputatul ales din partea PNL Rareş Bogdan a anunţat că va depune plângere penală pe numele ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru modul în care a fost organizat scrutinul în diaspora.

Bogdan a spus că PNL solicită "de urgenţă" demisia ministrului Teodor Meleşcanu: ”Nu au nici o scuză pentru blocarea votului şi revenim cu solicitarea de demisie imediată a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, anunţăm depunerea unei plângeri penale împotriva ministrului Afacerilor Externe Theodor Meleşcanu, cel care se face vinovat de boicotarea votului, de blocarea românilor şi de o ruşine imensă făcută României, sunt probleme de imagine înfiorătoare în acest moment, toată presa la nivel mondial a preluat cozile groazei, sunt oameni bătuţi, oameni umiliţi, oameni luaţi cu carabinieri, cu poliţia naţională, cu jandarmeria, oameni loviţi de către jandarmeria din Olanda, oameni care au fost pur şi simplu luaţi pe sus din secţiile de vot din Italia, din Franţa, din Olanda, din Germania, din Spania sau din Marea Britanie. Acest lucru nu poate să rămână nepedepsit. Românii nu au nici o vină şi aceştia ne cer nu răzbunare ci pur şi simplu să se facă dreptate”, a afirmat Rareş Bogdan.

 

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, spune că românii din străinătate au așteptat ore întregi la coadă pentru a vota pentru că, pe lângă alegerile europarlamentare, a fost organizat și referendumul pe justiție, care, cu cele două buletine de vot, a lungit procesul de votare.

Declarația vine după ce, luni seara, ministrul se întreba retoric ce vină arepentru cozile uriașe de la secțiile de votare din străinătate. A doua zi, Meleșcanu le-a cerut scuze românilor din diaspora care nu au putut să-şi exercite dreptul de vot sau care au fost obligaţi să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. 

Comenteaza