Rareș Bogdan, despre acuzele din dosarul „10 August”: „Credibilitatea justiției este subminată din interior, nu e opera mea sau a lui Florin Cîțu”

Rareș Bogdan, despre acuzele din dosarul „10 August”: „Credibilitatea justiției este subminată din interior, nu e opera mea sau a lui Florin Cîțu”

Europarlamentarul Rareș Bogdan se arată uimit de acuzele referitoare la faptul că, ar fi afectat independenţa autorităţii judecătoreşti, în cazul dosarului „10 August”.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Într-o postare pe rețelele de socializare, eurodeputatul PNL susține că problema credibilității justiției vine și este subminată din interior, nu de alți politicieni precum el, premierul Florin Cîțu sau ministrul Justiției, Stelian Ion.

Constat cu uimire și amărăciune că, în legătură cu Dosarul “10 August”, sunt acuzat de părți din CSM că știrbesc credibilitatea justiției și îi afectez independența. Asta deoarece am curajul să mă declar nemulțumit de unele soluții puse în dosar. Doamnelor și domnilor magistrați, respect haina dvs, admit că autoritatea de lucru judecat este precum definiției, dar nu sunt mort. Sau tâmpit. Deci pot să am păreri, căci sunt o ființa care gândește. Deci am.

Credibilitatea justiției și independența ei sunt afectate de gândirea/practicile unei părți a ei (din fericire, actorii acestei reminiscențe sunt puțini). Credibilitatea Justitiei este subminată din interior, nu e opera mea sau a lui Florin Cîțu sau Stelian Ion, care veneau din Piața Victoriei, unde protestau împotriva OUG 13 și a terorizării magistraților taman la mine în emisiune! Și nu o dată! Realizam prima și singura emisiune din prime-time in care campania “Fără penali” era asumată, criticam dur politicienii care atacau independența justiției și puneau România pe primele pagini ale ziarelor din toată lumea.

Poza noua 07.08.2018Emisiunea mea a fost vârful de lance, nava-amiral a presei care apăra independența justiției, ne facem că uităm? Și încă ceva: justiția trebuie să apere interesele poporului, iar acesta, pe 10 August, a fost umilit de jandarmi! Oamenii care criticau puterea au fost bătuți și gazați!! Mulți veneau de la mii de kilometri să-și apere țara din ghearele unor bolșevici care confiscau tot: Jandarmerie, justiție, resurse. NE FACEM CĂ UITĂM?? Fiat Justitia, dar să fie Justitie! Ce facem cu mii de magistrați onești care nu participă la jocuri bizare, hm? Și ei afectează credibilitatea Justiției!?”, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Mediafax, Inspecția Judiciară, sesizată de judecătorul CSM Andreea Annamaria Chiș, a finalizat raportul privind „apărarea independenţei autorităţii judecătoreşti în ansamblul său faţă de afirmaţiile din spaţiul public referitoare la modul de instrumentare a dosarului intitulat generic „10 AUGUST”.

Conform raportului Inspecției Judiciare, care urmează să fie transmis Consiliului Superior al Magistraturii, mai mulți lideri politici din zona coaliţiei de guvernământ au afectat independenţa autorităţii judecătoreşti. Printre aceștia se numără premierul Florin Cîțu, ministrul justiției Stelian Ion, liderii USR PLUS Dan Barna și Dacian Ciolo, precum și alți politicieni precum Rareș Bogdan sau fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza