Rareș Bogdan, despre înlăturarea Guvernului Dăncilă: "Avem un singur glonț la dispoziție, nu e păcat să-l tragem degeaba?"

Rareș Bogdan, despre înlăturarea Guvernului Dăncilă:  "Avem un singur glonț la dispoziție, nu e păcat să-l tragem degeaba?"

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a anunțat joi seară, într-un mesaj postat pe Facebook, când și în ce condiții va depune Opoziția moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Rareș Bogdan spune că PNL vrea "cât mai curând" demiterea Guvernului Dăncilă, însă, înainte de a iniția procedura prin care va înlătura guvernul Dăncilă de la conducerea țării trebuie să "aibă minima garanție de succes".

"ATENȚIE! MOȚIUNEA de cenzură va fi depusă CÂND vor fi adunate cele 233 de semnături necesare pentru a garanta adoptarea ei. Au fost discuții cu partenerii tradiționali din Opoziție, USR și PMP, precum și cu UDMR și grupul minorităților. Au avut loc discuții și cu ALDE și Pro România. PNL vrea demiterea Guvernului cât mai curând, dar TREBUIE să aibă minima garanție de succes!! Avem un singur glonț la dispoziție, nu e păcat să-l tragem degeaba? Până la finele lui decembrie putem iniția o singură moțiune, vă rog să pricepeți!", a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

Pe de altă parte, europarlamentarul îi cere primului ministru să renunțe la a mai prelungi criza de la guvern provocată la începutul lunii septembrie, odată cu ieșirea ALDE de la guvernare.

"Doamnă PM, Constituția este limpede, ALDE a ieșit de la guvernare, s-a schimbat compoziția politică a Executivului, nu pricepeți? Membrii ALDE pe care-i convigeți să se acopere de penibil nu duc înapoi partidul în Guvern, nu-l au pe persoană fizică!! Trebuie să mergeți în Parlament! Nu prelungiți criza, doamnă PM! Nu mai guvernați contra poporului! N-ați înțeles nimic din votul de la 26 mai? Actuala guvernare este respinsă de cetățeni! Nu mai țineți România prizonieră!", a mai precizat europarlamentarul.

Comenteaza