Rareș Bogdan, despre măsurile fiscale: „Trebuie să vedem ce restructurări facem. Sunt persoane care plimbă nişte mape şi ar trebui văzut exact ce fac”

Rareș Bogdan, despre măsurile fiscale: „Trebuie să vedem ce restructurări facem. Sunt persoane care plimbă nişte mape şi ar trebui văzut exact ce fac”

Europarlamentarul liberal a declarat, luni, cu privire la măsurile fiscale, că trebuie găsite "formulele optime", care să nu afecteze sistemul privat.

Prim-vicepreședintele PNL susține că motorul economiei ar putea fi reprezentat de mediul privat de afaceri.

“În primul rând trebuie să vedem ce restructurări facem şi de unde tăiem cheltuielile, pentru că, înainte de a împovăra, pentru că orice am spune, asta este, trebuie să vedem ce putem restructura şi cum putem să fim mai chivernisiţi, cum putem strânge cureaua, cum putem să eficientizăm sistemul public, unde sunt persoane care plimbă nişte mape şi ar trebui văzut exact ce fac, mai ales în administraţia centrală.

Cu un stat gras nu poţi să mergi înainte. Statul român este un stat foarte gras. Trebuie să găsim formulele optime, în special care să nu afecteze sistemul privat. Motorul economiei poate fi, în prezent şi în viitor, economia privată, companiile atât străine, cât mai ales companiile româneşti care trebuie întărite şi ajutate. Nu cred că trebuie să ne gândim la creşterea impozitului pe dividende în niciun caz, la scăderi de plafoane la microîntreprinderi", a afirmat Rareş Bogdan la sediul central al PNL.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Rareș Bogdan a susţinut că PNL nu este de acord cu impozitul de 1% pentru locuinţele mai scumpe de 500.000 de euro.

De asemenea, liberalul a mai precizat că, în ceea e priveşte impozitul la tutun, acesta este mult mai mic în România faţă de restul Europei. "România, la ţigări electronice, a plătit aşa numitul tutun rece 3% impozit. Toată Europa plătea o medie de 44%-48%", a mai spus europarlamentarul.

Liberalii s-au întâlnit, luni dimineaţa, la sediul central al partidului, cu ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, pe tema măsurilor fiscale.

Comenteaza