Rareș Bogdan, despre planul UE împotriva poluării: „Visăm cu toții o lume mai curată, în care să respirăm mai ușor, dar trebuie să fim realiști”

Rareș Bogdan, despre planul UE împotriva poluării: „Visăm cu toții o lume mai curată, în care să respirăm mai ușor, dar trebuie să fim realiști”
| Foto: Facebook.com/Rares Bogdan

Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit despre interesele României privind tranziția verde a Uniunii Europene.

Liderul eurodeputaților români din grupul PPE a afirmat că unitatea Uniunii Europene depinde de interesele tuturor membrilor. De asemenea, Rareș Bogdan a mai spus că interesul României cu privire la stabilirea mix-ului său energetic în vederea atingerii obiectivelor climatice nu este negociabil.

„Eu știu un lucru, și anume că dialogul bazat pe argumente solide este obligatoriu pentru unitatea Uniunii Europene. Nu există unitate dacă nu sunt satisfăcute interesele tuturor membrilor! Interesul României a fost exprimat de președintele Klaus Iohannis și nu este negociabil“, a declarat Rareș Bogdan, potrivit caleaeuropeana.ro.

Klaus Iohannis a pledat la Consiliul European din 15-16 octombrie pentru dreptul statelor UE de a-și stabili mix-ul energetic către tranziția verde.

Poza noua 07.08.2018Conform lui Rareș Bogdan, ținta de reducere cu 60% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 votată de Parlamentul European „trebuie să ia în calcul ceva esențial”, și anume „mecanisme flexibile, în conformitate cu nevoile și particularitățile fiecăruia”.

„Visăm cu toții o lume mai curată, în care să respirăm mai ușor, dar trebuie să fim realiști și să nu adâncim discrepanțele dintre statele membre. Interesul european comun este pe de-o parte reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar pe de altă parte este obligatoriu să fie auzită vocea tuturor, pentru a arăta soliditatea unității UE. Orice breșă în unitatea eurosistemului este o invitație la subminarea acestuia, este periculoasă”, a explicat europarlamentarul.

Prim-vicepreședintele PNL a mai precizat că trebuie ținut cont de specificul fiecărei țări în parte.

„Este crucial ca fiecare membru să decidă cum anume va atinge noile ținte, căci nu vorbim de economii trase la indigo, cu un istoric similar! Nici după Cortina de Fier n-a fost același tip de socialism… Deci stabilirea mix-ului energetic trebuie să rămână o decizie națională. Adică ce pondere trebuie să aibă energia hidro, nucleară, cea eoliană”, a afirmat Rareș Bogdan.

 

loading...
Comenteaza