Rareș Bogdan, despre tensiunile PSD-PNL: „Sunt specialist în polemică. Doar Mihai Tudose ar putea să-mi țină piept. Pe restul îi bag sub masă”

Rareș Bogdan, despre tensiunile PSD-PNL: „Sunt specialist în polemică. Doar Mihai Tudose ar putea să-mi țină piept. Pe restul îi bag sub masă”
| Foto: realitatea.net

Europarlamentarul liberal a susținut că nu își dorește să intre în polemică cu PSD pe subiectul legii pensiilor, spunând că vrea să creadă că „Marcel Ciolacu este un om responsabil”.

Rareș Bogdan a vorbit duminică seara, la Digi24, despre discuțiile din coaliție cu privire la majorarea pensiilor.

Avizul dat de ministrul Boloș spune foarte clar în ce condiții pot fi mărite pensiile. Noi am solicitat o ședință de coaliție mâine, pentru a lămuri această sarabandă a declarațiilor, nu atât a atacurilor la adresa PNL, suntem obișnuiți și imuni, ci faptul că o astfel de chestiune se discută în coaliție. Legea pensiilor trebuia să fie gata de vreun an, a fost întârziată. Era vorba despre majorarea pensiilor cu 13,8%, însemnând rata inflației pe 2022. Deci obligația pe care o are un partid responsabil, potrivit legii, de a majora pensii cu acel 13,8% (...).

Vă spun o chestiune. Eu sunt un om responsabil, eu reprezint un partid care are 148 de ani de existență, care este garantul la Bruxelles, la Comisia Europeană, că țara asta rămâne pe linia pro-europeană și pro-euroatlantică. PNL e garantul, nu un alt partid. Noi vrem să mărim pensiile românilor, dar în același timp nu suntem de acord să punem taxe în plus pe mediul de afaceri privat, nu suntem de acord să supraimpozităm contractele de închiriere, deja mediul economic e afectat.

Eu sunt doar responsabil, și partidul pe care îl reprezint e un partid de oameni responsabili. Nu veți vedea din partea noastră, a conducerii PNL atacuri la adresa miniștrilor sau la adresa premierului, pentru că nu cred că ajută pe cineva. Eu sunt specialist în polemică. Dacă ar fi să intru în polemică, credeți-mă că singurul de la PSD cu care aș putea să zic că ar putea să îmi țină piept la jumătate din cât pot eu este Mihai Tudose. Pe restul îi bag sub masă instant. Dar cu toate astea nu voi intra cu nimeni în polemică.

Vreau să cred că Marcel Ciolacu este un om responsabil. Un om care știe exact, pentru că a fost de două ori la Bruxelles, o dată m-am întâlnit cu domnia sa, știe exact discuțiile care au fost la Comisia Euopeană, știe că economia României fără fonduri europene intră în faliment. Ști că fără banii din PNRR, inclusiv următoarea tranșă pe care trebuie să o încasăm până la 1 decembrie intrăm în mari probleme de plăți, și toate aceste lucruri nu le știe doar Rareș Bogdan, le știe și Marcel Ciolacu”, a declarat prim-vicepreședintele PNL. Mai multe detalii AICI.

Poza noua 07.08.2018

Comenteaza