Rareş Bogdan, despre votul primit de Kovesi: "Era extrem de complicat dacă Președintele nu s-ar fi implicat direct"

Rareş Bogdan, despre votul primit de Kovesi: "Era extrem de complicat dacă Președintele nu s-ar fi implicat direct"
| Foto: EPA-EFE

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan mărturiseşte că votul dat joi de Consiliul Uniunii Europene pentru Laura Codruța Kovesi se datorează în mare măsură implicării preşedintelui Klaus Iohannis.

Susținerea în bloc a lui Kovesi în Consiliu se datorează statelor cu guverne aparținând familiei Popularilor Europeni, spune fostul jurnalist, care precizează că era complicat dacă Iohannis nu s-ar fi implicat direct:

"Vă dați seama? Guvernul României a lăsat-o singură, dar ea a avut alături milioane de români! România reală, România frumoasă, România eternă nu a lăsat-o singură! Unde au scuipat Dăncilă, Dragnea, Tăriceanu, Nicolicea, Șerban, Iordache au sărutat românii! Totul s-a putut întâmpla astăzi în Consiliu, practic in Comisa COREPER 2, prin susținerea în bloc pentru Codruța Kovesi a statelor cu guverne aparținând familiei Popularilor Europeni, adică a familiei politice din care face parte și PNL și mai ales președintele Klaus Iohannis. Era extrem de complicat astăzi dacă Președintele nu s-ar fi implicat direct! Practic, să fim corecți până la capăt, astăzi NU a avut niciun rol Plenul Parlamentului European, cum încearcă unii sau alții să inducă în opinia publică. Sa fim corecți! Corectitudinea și cinstea ne vor aduce respect și apreciere. Succes, Laura Codruța Kovesi!", a scris Rares Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Laura Codruța Kovesi a fost votată de Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef european, cu 17 voturi "pentru" din 22 de voturi exprimate. Următorul pas pentru Kovesi este votul de validare în Parlamentul UE.

În urma discuțiilor de marți dintre Consiliu și Parlamentul Blocului Comunitar, s-a stabilit ca decizia finală să fie luată joi. Parlamentul și-a afirmat în repetate rânduri susținerea pentru candidatura Codruței Kovesi, chiar și după reconfigurarea din urma alegerilor din mai. Ultima dată, sprijinul a fost invocat la jumătatea lunii august, după cum amintește Euractiv.ro.

Comenteaza