Rareș Bogdan, dezvăluiri despre Traian Băsescu / Cum se comportă fostul președinte la Bruxelles

Rareș Bogdan, dezvăluiri despre Traian Băsescu / Cum se comportă fostul președinte la Bruxelles

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan susține că sunt lucruri ciudate în ceea ce privește dosarul cu Securitatea al fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, săptămâna trecută, că Traian Băsescu, fost președinte și actual europarlamentar PMP, a colaborat cu Securitatea comunistă. De asemenea, conform unui apropiat al său, citat de România Tv, fostul șef al statului ar avea probleme de sănătate, iar acum se află internat într-o clinică privată din Bruxelles.

Ca fost jurnalist, Rareș Bogdan a lansat câteva întrebări esențiale, legate de evoluția politică și, mai ales, de evoluția dosarelor făcute de Securitate pentru Traian Băsescu, explicând că sunt lucruri ”ciudate” acolo, dar a povestit și cum se comportă fostul președintele ca unul dintre reprezentanții al României în Parlamentul European.

Cazul Traian Băsescu

La rândul său, Rareș Bogdan a relatat, la România Tv, că ”Traian Băsescu are biroul la etajul 11, alături de întreaga delegație a României. Ca o curiozitate este perete în perete cu fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi. România și Italia ocupă întreg etajul 11 al clădirii.

Acum câteva zile, fostul președinte era foarte afectat, a zis că va ataca decizia (de colaborator al Sewcurității – n.r.) la CEDO, nu a dorit sa comenteze, m-a întrebat doar dacă cobor în plen la discursul lui Trudeau. Am participat împreună, după care domnia sa a urcat și doar a doua zi am întrebat dacă dânsul mai este în clădire și mi s-a spus că nu, nu se simte foarte bine. Asta e tot ce știu”, a comentat Rareș Bogdan, situația fostului președinte, ajuns la spital, după sentința definitivă de colaborator al Securității.

Românii au talentul de a-și devora liderii

Prim-vicepreșdintele PNL a mai dorit să spună, în intervenția sa la tv, nelămuririle pe care le are privind dosarul lui Băsescu, care generează multă nedumerire, mai ales că a fost ales de atâtea ori, în diverse funcții:

”Acum, am și eu câteva întrebări, deși, de-a lungul timpului am avut o relație cu suișuri și coborâșuri cu Traian Băsescu, pot să spun că mi se pare ceva ciudat: poporul ăsta minunat are un talent uluitor, de a-și devora pur și simplu leadership-ul. Mi se pare foarte interesant că în momentul în care un om este în frunte, este foarte sus, toată lumea îl idolatrizează, sau se teme, sau se poziționează într-o postură de ghiocel în fața lui, iar în momentul în care omul este căzut sau nu mai este în funcția respectivă îi amintim toate relele făcute de acesta și mai puțin lucrurile bune.

Întrebări esențiale puse de Rareș Bogdan

De asemenea, mă mai interesează câteva chestiuni, ca fost jurnalist: Mi se pare ciudat și aș vrea să știu de ce documentul microfilmat care a cântărit decisiv în hotărârea instanței, nu a fost predat CNSAS decât în 2019, adică în momentul în care Traian Băsescu terminase două mandate de ministru al Transporturilor, mandatul de primar general al Capitalei și de două ori președinte al României…

Ei bine… L-a pitit cineva? S-a rătăcit? Cu ce scop? Mă interesează dacă Traian Băsescu ca fost președinte a fost șantajat sau nu de anumite Servicii de Informații sau a fost o înțelegere reciproc avantajoasă… dacă nu cumva acest document a fost pitit tocmai pentru ca Băsescu, cu acel document de rețea din 1973, în care i se menționa numele dânsului de către Securitatea din Constanța, să poată fi șantajat!!!

Ar fi o chestiune extrem de gravă pentru că ar arăta o vulnerabilitate pentru statul român! Mă interesează de ce – deși a fost verificat de mai multe ori de CNSAS, în 2002, în 2004, 2006 2009… ultima dată în 2014, nu a primit decât adeverință de necolaborare cu Securitatea și aparent dosarul său cu nr. 78 a fost distrus, undeva în 1982 – iată că nu a fost distrus, că a reapărut după mulți ani. Acestea sunt câteva întrebări…” a mai spus Rareș Bogdan, la România Tv, potrivit stiripescurt.ro.

Cum este Băsescu la Bruxelles

”Acum, legat de comportamentul nostru ca oameni, eu sunt șef de delegație la Parlamentul European, iar Traian Băsescu este unul dintre cei mai disciplinați, mai riguroși și mai serioși europarlamentari români, în relația cu Parlamentul European, în comisiile în care domnia sa face parte și în care își face treaba foarte serios și pune întrebări extrem de directe celor din Franța sau din Germania, pe care nu le auzi la alții, pentru că are această statură a fostului președinte de stat, iar lucrul acesta contează.

De asemenea, sigur că mă doare că au venit, înainte de a pleca spre România, doi eurodeputați din Germania să mă întrebe dacă e adevărat că fostul nostru președinte a fost… colaborator al STASSI!”, a mai relatat europarlamentarul liberal.

Poza noua 07.08.2018

Comenteaza