Rareș Bogdan, discurs dur în Parlamentul European: „Nu vă bateți joc încă o dată de România! Ţara mea trebuie să fie obligatoriu în Schengen!”

Rareș Bogdan, discurs dur în Parlamentul European: „Nu vă bateți joc încă o dată de România! Ţara mea trebuie să fie obligatoriu în Schengen!”
| Foto: stiripesurse.ro

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a cerut din nou aderarea României la Schengen și a spus că țara noastră trebuie tratată la fel ca celelalte state membre UE.

„De 11 ani, 2 țări europene pe care românii le tratează cu respect îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen. Și asta deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări”, a declarat Rareș Bogdan în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European, citat de digi24.ro

„Mereu, România și-a tratat partenerii cu respect. Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați de toți membrii UE? Să provocam o criză alimentară la nivel european? Să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale care traversează zilnic România pentru a ajunge pe piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia?

Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Am fost mult prea eleganți și tăcuți până acum. Nu suntem mai puțin europeni decât cei Vest. Nu-i trimiteți pe alegătorii români către populiști si eurosceptici”, a spus el.

„Blocarea României în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european. Acum 500 de ani, un român a fost primul european care l-a înfrânt si blocat pe cuceritorul Constantinopolului, Mehmet al 2-lea. Se numea Iancu de Hunedoara. În onoarea lui, și astăzi, toate bisericile catolice din lume trag clopotele la ora 12.

Vă avertizez că, acum, Mehmet al 2-lea se numește Putin. A atacat Ucraina cu tancurile, dar a atacat și eurosistemul. Are două arme: minciuna și politicieni cărora le oferă sprijin. Are oameni care deja le spun românilor că eurosistemul i-a abandonat.

Pentru a anula orice demers antieuropean și pentru a anula discursul eurosceptic în interiorul granițelor României, țara mea trebuie să fie obligatoriu în Schengen! Nu vă bateți joc încă o dată de România. Ajunge!”, a mai spus el.

Comenteaza