Rareş Bogdan, după ce Olanda s-a opus din nou aderării României la Schengen: De 32 de ani tot primim palme. România NU trebuie să mai accepte să primească palme

Rareş Bogdan, după ce Olanda s-a opus din nou aderării României la Schengen: De 32 de ani tot primim palme. România NU trebuie să mai accepte să primească palme
| Foto: https://spotmedia.ro/

După votul de joi din Parlamentul olandez, care a recomandat Guvernului de la Haga să nu accepte intrarea României în Schengen, europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat, pentru Digi24, că România nu trebuie să mai accepte nicio palmă de la statele europene. 

Rareș Bogdan afirmă că în acest moment Olanda contrazice Parlamentul European, care recent a votat cu susținere largă aderarea României la Schengen. „Este o palmă pe care România o primește și nu mai trebuie să accepte să primească această palmă dată, pentru că de 32 de ani tot primim palme.

În momentul acesta, Parlamentul de la Haga este în totală opoziție cu Parlamentul European, unde 86% din totalul membrilor Parlamentului European - reprezentanții a 500 de milioane de cetățeni europeni - au hotărât că România este pregătită cu cea mai largă majoritate a unei rezoluții adoptate vreodată în Parlamentul European pentru România în 15 ani”, a arătat Rareș Bogdan.

"Am stat suficient în genunchi, trebuie să explicăm în picioare, dar cu calm, cu argumentele la noi că momentul pentru România este unul extrem de important și nu acceptăm ca de data asta accesul României în Schengen să fie refuzat pentru că, în caz contrar, România își rezervă dreptul să acționeze complet diferit față de cum a acționat până acum”, a punctat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul PPE face apel la firmele din România să pună, la rândul lor, presiune asupra partenerilor lor de afaceri olandezi pentru a cere aderarea României la Schengen. „Să nu uităm, pe teritoriul României acționează 22.000 de firme olandeze, așa că invit inclusiv mediul de afaceri românâensc partener cu aceste 22.000 de firme să ne ajute în această presiune.

Nu vreau să cred că România astăzi va abandona lupta, nu vreau să cred că România astăzi se va arunca într-un defetism periculos și va înțelege că acea butadă absolut de neconceput - care, din păcate, o avem din istorie -, capul plecat sabia nu-l taie, ar trebui să fie pur și simplu ignorată sau uitată, pentru că în momentul ăsta, capul plecat sabia îl va tăia”, a avertizat europarlamentarul Rareș Bogdan.

Comenteaza