Rareș Bogdan, după cutremurele ce au lovit Turcia: „Să le dea Dumnezeu putere să treacă peste nenorocire!”

Rareș Bogdan, după cutremurele ce au lovit Turcia: „Să le dea Dumnezeu putere să treacă peste nenorocire!”

Un nou un cutremur devastator a lovit Turcia luni la prânz. A fost estimat la magnitudinea de 7,5. Vine după ce țara a fost deja lovită de cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a lovit în jurul orei 4 dimineața sudul Turciei. Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru.

Până la această oră s-au înregistrat peste 1.500 de morți în Turcia și Siria și mii de răniți. Autoritățile se așteaptă la ce-i mai rău, iar numărul acestora este estimat să crească considerabil.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a ținut să transmită un mesaj de condoleanțe și susținere poporului turc.

Fiecare gând prin care ne rugăm să dea poporului turc putere în urma tragediei cumplite pe care o traversează, fiecare undă de energie pentru familiile devastate de durere este un mic ajutor. Să le dea Dumnezeu putere să treacă peste nenorocire!

În clipe de cumpănă pentru un popor lovit, să nu ne gândim dacă Turcia este sau nu o democrație sau dacă respectă drepturile omului, ci să ne amintim puterea incredibilă a acestei țări de a se reinventa, de a munci pe brânci pentru a-și proteja patrimoniul, la minunile pe care le-a făcut în materie de turism, la cultura ei senzațională. Europa a avut o relație complicată cu Imperiul Otoman, dar fiind creștini, suntem animați de iubire, iertare, generozitate.

Pentru cei mai mulți dintre noi, Turcia înseamnă forța unui popor harnic, ambițios, demn, înseamnă fascinația Bosforului și frumusețea unică a Constantinopolului, peisajele uluitoare din Cappadocia, Anatolia cea grea de istorie, povestea cetății Troia, turnul cu ceas din Izmir, fascinantul oraș care își protejează cu iubire cei 5000 de ani de trecut încărcat de simboluri, Agora din Smyrna și multe, multe ocazii de a ne bucura alături de acest popor inteligent.

Dumnezeu să ocrotească Turcia și să aline durerea unui minut care a smuls de pe pământ peste 1000 de suflete și a rănit peste 5000.

P.S. La ora 14 decolează din București primul avion care va duce în Turcia materiale sanitare și personal specializat în medicină de urgență”, a transmis eurodeputatul liberal.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza