Rareș Bogdan, după votul împotriva desfiinţării SIIJ: "România nu e terenul de joacă al corupților! Stați liniștiți, avem ac de cojocul lor!"

Rareș Bogdan, după votul împotriva desfiinţării SIIJ: "România nu e terenul de joacă al corupților! Stați liniștiți, avem ac de cojocul lor!"
| Foto: realitatea.net

Europarlamentarul Rareş Bogdan a reacționat, pe pagina sa de Facebook, după ce Senatul a votat împotriva desfiinţării SIIJ, afirmând că o astfel de decizie reprezintă un pericol pentru România.

„Stați liniștiți, avem ac de cojocul lor! România nu e terenul de joacă al corupților, nu vom tolera presiunile, terorizarea magistraților!", a fost reacția europarlamentarului PNL după ce Senatul a respins, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care prevedea desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ).

Rareș Bogdan a spus că fără o Justiție independentă nu există stat de drept, iar fără stat de drept România ar pierde bani europeni și "ar rămâne prizoniera celor care vor să țină populația în mizerie și sărăcie, pentru a o putea folosi în interes de clan".

"Nu degeaba recomandă GRECO desființarea Secției Speciale a Parchetului, considerată “o anomalie” care pune în pericol independența justiției! (...) Fără o Justiție independentă nu există stat de drept, iar fără stat de drept suntem în pericol să pierdem bani europeni! Iar fără bani europeni, România poate rămâne prizoniera celor care vor să țină populația în mizerie și sărăcie, pentru a o putea folosi în interes de clan! Lupta continuă, oameni buni!”, a mai scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Proiectul pentru desfiinţarea SIIJ, iniţiat de deputaţii şi senatorii USR, a trecut tacit de Camera Deputaţilor, prin depăşirea termenului pentru dezbatere şi vot final, dar a fost respins în Senat.  

 

Comenteaza