Rareș Bogdan: Gata cu capul plecat! Romania trebuie sa stea în Primul RÂND în Europa

Rareș Bogdan: Gata cu capul plecat! Romania trebuie sa stea în Primul RÂND în Europa

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a anunţat că va cere Comisiei Europene să intervină pentru ca românii să nu mai stea la cozi interminabile la intrarea în Grecia. 

"Am ajuns la Bruxelles și mă voi adresa chiar astăzi Comisiei Europene și voi cere să oprească tratamentul inuman la care sunt supuși românii la frontierele grecești! Cum este posibil așa ceva? Peste 500 de mii de români tranzitează anual granițele Greciei, iar turiștii noștri pe zona estivală sau culturală aduc acestei țări încasări de 1 miliard de euro în câteva luni! Coada în această dimineața a depășit 10 km și s-a inaintat și continuă să se înainteze extrem de greu la Vama KULATA, poarta de intrare in Elada lui Homer, Sofocle, Platon și Aristotel", a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

Poza noua 06.07.2020Europarlamentarul PNL spune că este inadmisibil faptul că autoritățile grecești îi tratează astfel doar pe turiștii români, blocându-i ore în șir pe aeroporturi pentru a-i testa și că va adresa o interpelare în cadrul celui mai mare Grup politic din PE pentru a lămuri situația. 

"Este inadmisibil să supui copii la testul COVID, să terorizezi oamenii, să-i sperii, să-i tratezi ca și când ar fi ciumați! Să blochezi ore în şir 20 de copii sub 10 ani în avion sau într-un spatiu închis şi impropriu pe Aeroporturile din Heraklion și Atena. Unde este libera circulație din UE? Este adevărat că doar românii sunt supuși testului COVID? Ce-i cu discriminarea asta? Voi adresa de asemenea o interpelare în cadrul celui mai mare Grup politic din PE. Mă aștept ca premierul Kyriakos Mitsotakis să ia măsuri, iar calvarul să înceteze, iar ambasadorul grec la Bucuresti să fie chemat în Centrala MAE pentru a da explicații. Românii NU sunt cetățeni de rang 2. Gata cu capul plecat, România trebuie să stea în Primul RÂND în Europa. Suntem o forță și umilința trebuie să înceteze pentru totdeauna", a mai precizat europarlamentarul Rareş Bogdan. 

loading...
Comenteaza