News alert Rareș Bogdan i-a făcut praf pe deputații PSD Bacalbașa și Pleșoianu. "Saltimbancii Parlamentului!"

Rareș Bogdan i-a făcut praf pe deputații PSD Bacalbașa și Pleșoianu. "Saltimbancii Parlamentului!"

Jurnalistul a reacționat extrem de dur, după ce cei doi deputați PSD l-au atacat de la tribuna Parlamentului.

"Domnul Pleșoianu, înainte de a vorbi, mă întreb dacă a luat sau nu lumină de la Moscova sau de la reprezentanții Moscovei la București. Mă întreb de asemenea dacă domnul Bacalbașa și-a băut ceaiul la primele ore ale dimineții, dacă nu, să-i facă repede o doamnă din Parlament un ceai, ca să nu vedem și alte apucături mai periculoase decât cele de acum. Cele două personaje absolut sinistre ale unui PSD, care la un moment dat mai avea și intelectuali printre ei, ar trebui să se războiască cu propriul președinte de partid, nu cu un jurnalist. Ar trebui să ceară șefului PSD socoteală pentru neîndeplinirea programului electoral. Mă mir că mai au tupeul să scoată capul în lume după toate mizeriile pe care le fac pensionarilor, după toate creșterile de prețuri la produsele de bază, la utilități, la carburanți, care se regăsesc exact în viața de zi cu zi a oamenilor care la un moment dat au sperat că ei pot schimba ceva în țara asta. Mai mult de atât nu am ce să răspund acestor personaje absolut marginale și marginalizate de propriul partid. Cei doi sunt saltimbancii Parlamentului. De obicei nu răspund unor astfel de personaje," a declarat Rareș Bogdan pentru stiridiaspora.ro.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a solicitat, de la tribuna Camerei Deputaților, reincriminarea calomniei, pentru a-l pedepsi pe Rareș Bogdan.

"Eu, personal cred că măsura luată împotriva postului Realitatea TV a fost tardivă, incompletă și arată o protecție din partea CNA-ului a acestui post care este huliganic, subversiv și încearcă să lovească în ordinea constituțională din România. Acum câteva zile, la acest post, domnul să-i zicem totuși domn... Rareș Bogdan a îndemnat public ca persoana de la Galați cu care făceam o emisiune să-mi zdrobească mie capul cu masa sau cu scaunul. Asta deși am fost deja agresat în parcul Izvor. E filmat totul. (...) Problema esențială este greșeala uriașă care s-a făcut în momentul în care a fost dezincriminată calomnia și agresiunea verbală în presă. La ora actuala, ce se întâmplă în acest moment în presă e de netolerat," a spus Bacalbașa, potrivit aceleiaşi surse.

La rândul său, deputatul PSD Liviu Pleşoianu a susţinut un discurs în plenul Camerei, în care a atacat Realitatea TV și pe jurnalistul Rareș Bogdan.

"Mă opun ca Realitatea TV să fie amendată atunci când în timpul emisiunii Rareș Bogdan își arată șosetele cu "M**e PSD". La Realitatea TV se folosește aproape în fiecare seară sloganul nazist 'ciuma roșie'.  Ciuma Roșie e un slogan nazist inventat de Goebbels. Măcar pentru asta aș vrea să nu fie niciodată amendată Realitatea TV. De asemenea, aș vrea să protestez împotriva faptului că CNA amendează Realitatea TV atunci când Rareș Bogdan spune că PSD nu poate să organizeze un miting mare pentru că ar trebui să-i aducă pe toți în scaune cu rotile. Foarte rău să fie amendat Rareș Bogdan pentru aceste afirmații. Mai presus de toate, sunt împotriva amenzilor acordate Realitatea TV de către CNA pentru că s-a votat bugetul, iar presa independentă este supusă unui atac, deoarece de la SRI au fost reduse bugetele. Este un atac împotriva presei independente și atunci să vii cu amenzi din partea CNA este deja prea mult," a afirmat Liviu Pleșoianu în plenul Camerei Deputaților.

Comenteaza