Rareş Bogdan, în plenul Parlamentului European: "Primirea României în spațiul Schengen nu este un moft"

Rareş Bogdan, în plenul Parlamentului European: "Primirea României în spațiul Schengen nu este un moft"
| Foto: © European Union 2019 - Source : EP

Europarlamentarul român a solicitat accesul ţării noastre în Spaţiul Schengen. "Constat cu tristețe că aproape singura legătură a României cu spațiul Schengen este că furnizează muncitori sezonieri", a spus acesta.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Rareş Bogdan, care este liderul delegației europarlamentarilor români din grupul PPE, a solicitat joi, în plenul Parlamentului European (PE), accesul României în spațiul Schengen.

“Primirea României în spațiul Schengen nu este un moft. Constat cu tristețe că aproape singura legătură a României cu spațiul Schengen este că furnizează muncitori sezonieri. Ei nu beneficiază de standardul de sănătate și siguranță din statul membru unde muncesc, dar asta vom dezbate imediat. Este inadmisibilă blocarea intrării României în spațiul Schengen, deși îndeplinește criteriile tehnice de aderare încă din 2011", a spus Rareş Bogdan în plenul PE.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!Europarlamentarul susţine că România "este ținută la ușă deși este un furnizor de euro-optimism".

"Dezbatem astăzi despre un spațiu Schengen funcțional, dar refuzăm să îl consolidăm, iar asta pentru că state ca Olanda, în frunte cu premierul ei, se opun nejustificat de ani de zile intrării României în spațiul Schengen. Apropo, îl invit pe domnul Mark Rutte să verifice portul Rotterdam pe traficul de țigări și evaziunea fiscală. România are un președinte și un guvern PPE, pro-europene și susținătoare în forță ale statului de drept. Mă întreb: de ce sunt sunt pedepsiți în continuare românii, deși sunt cei mai pro-europeni din Uniunea Europeană?”, a declarat Rareș Bogdan.

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European a făcut apel la statele membre ale Uniunii Europene să întreprindă pașii necesari pentru primirea Croației, Bulgariei și României în Spațiul Schengen, într-o rezoluție votată anterior și care va fi supusă votului sesiunii plenare a Parlamentului European din perioada 17-19 iunie, scrie caleaeuropeana.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza