Rareș Bogdan intervine în subiectul momentului: „Dacă Ciolacu nu a refuzat un condamnat penal, nu e o problemă cu Abrudean”

Rareș Bogdan intervine în subiectul momentului: „Dacă Ciolacu nu a refuzat un condamnat penal, nu e o problemă cu Abrudean”
| Foto: realitatea.net

Primele tensiuni între PSD și PNL după ce Marcel Ciolacu a preluat șefia Guvernului au apărut deja. Clujeanul Mircea Abrudean a fost nominalizat din partea PNL pentru funcția de secretar general al guvernului, dar încă nu a fost numit în funcție.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat luni, după ședința conducerii centrale a partidului, că premierul Marcel Ciolacu nu are de ce să refuze numirea în funcția de SGG a lui Mircea Abrudean dacă a acceptat să numească în Guvern un fost condamnat, cu referire la vicepremierul PSD Marian Neacșu.

A fost un foarte bun prefect și secretar general adjunct al Guvernului în mandatele dlui Orban și Cîțu. Are cel mai înalt nivel de clasificare din partea NATO, e unul din puținii deținători de informatii clasificate NATO din România. Conduce comisia guvernamentală de evaluare a investițiilor străine. Nu am nicio îndoială că dl Ciolacu va cântări serios și nu cred că domnia sa dorește sa tensioneze relația din guvernare. Vă asigur că noi nu vom ceda” a declarat Rareș Bogdan, potrivit stiripesurse.ro.

La remerca jurnaliștilor că premierul PSD ar invoca și o incompatibilitate personală între el și Abrudean, liberalul a răspuns: „Legat de compatibilități, daca nu a refuzat un condamnat penal, nu cred că este o problemă”.

„Nu dau nume”, a zis europarlamentarul liberal, întrebat dacă se referă la Marian Neacșu, numit vicepremier PSD, care a fost condamnat definitiv în 2016 la închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, după ce și-a angajat fiica la propriul cabinet parlamentar.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza