Rareș Bogdan: Într-un moment cheie, CCR a acționat în sprijinul unei minorități care a încălcat legea

Rareș Bogdan: Într-un moment cheie, CCR a acționat în sprijinul unei minorități care a încălcat legea

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a comentat decizia CCR de a anula amenzile aplicate de autoritățile din România celor care nu au respectat legea în timpul stării de urgență. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

 „Curtea Constituțională este cea care într-un moment-cheie pentru România a acționat în sprijinul unei minorități, a unei minorități care a încălcat legea și i-a exonerat de penalitate”, a spus europarlamentarul, la Digi24.

Poza noua 26.06.2020

"Este incredibil ca într-un stat democratic funcțional, CCR să dea dreptate celor care cu bună-știință încalcă legea și pur și simplu să exonereze de plata a orice amendă pe care în timp de pandemie, de restricții totale în timpul stării de urgență au făcut lucruri anormale.

Ei, bine, Curtea a venit, le-a dat lor dreptate, iar pe cei mulți care au respectat legea i-a sfidat.

Domnul Raed Arafat a spus o frază memorabilă, citez: „Cei de la Curtea Constituțională ne-au trimis în prima linie pe noi medicii și ne-au luat muniția”. Pentru că în momentul respectiv au dat dreptate celor peste o sută de mii de oameni care făcuseră ilegalități, care nu respectaseră starea de urgență, izolarea, carantina, măsurile restrictive.

Gândiți-vă ce rău a făcut CCR într-un moment-cheie, un moment în care ar fi trebuit să sprijine nu puterea guvernamentală, ci sistemul de stat din România", a mai spus Rareș Bogdan.

Reacția europarlamentarului vine după ce Curtea Constituțională a stabilit că amenzile acordate în timpul stării de urgență sunt neconstituționale. Judecătorii CCR au admis contestația formulată de Avocatul Poporului și au decis că ordonanța de urgență a Guvernului legată de acest subiect nu este suficient de clară, iar criteriile de acordare a sancțiunilor și de stabilire a cuantumului acestora sunt arbitrare.

Decizia CCR va putea fi folosită de cei care vor contesta în instanță amenzile acordate în această perioadă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza