Rareș Bogdan: "Laura Codruța Kovesi mai face azi un pas către funcția de procuror-șef al UE!"

Rareș Bogdan: "Laura Codruța Kovesi mai face azi un pas către funcția de procuror-șef al UE!"

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan anunță că, în această seară, negociatorii Consiliului UE vor comunica formal Parlamentului European că Laura Codruța Kovesi are susținerea Consiliului.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

După acest pas, urmează a fi notificată Comisia Europeană, iar miercuri va avea loc votul formal în Consiliul UE, mai arată fostul jurnalist, și există șanse ca pe 17 octombrie să aibă loc ultima fază, în Conferința Președinților.

Rareș Bogdan amintește că susținerea în bloc a lui Kovesi în Consiliu se datorează statelor cu guverne aparținând familiei Popularilor Europeni, dar și datorită implicării directe a președintelui Klaus Iohannis:

"Laura Codruța Kovesi mai face azi un pas către funcția de procuror-șef al UE! În această seară, la Bruxelles, negociatorii Consiliului UE le vor comunica formal celor ai Parlamentului European că Laura Codruța Kovesi are susținerea Consiliului. Practic, urmează niște formalități. Va fi notificată Comisia Europeană, iar miercuri va avea loc votul formal în Consiliu - joi a avut loc unul informal. Există șanse ca pe 17 octombrie să aibă loc ultima fază: Conferința Președinților, adică liderii familiilor politice din Parlamentul European (coloana vertebrală a instituției), practic ultima verigă pe lanțul deciziei, va oficializa desemnarea româncei noastre în fruntea EPPO. Vă reamintesc, fără susținerea guvernelor conduse de populari și implicarea președintelui Klaus Iohannis, rezultatul ar fi fost altul!", a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Laura Codruța Kovesi a fost votată de Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef european, cu 17 voturi "pentru" din 22 de voturi exprimate. Următorul pas pentru Kovesi este votul de validare în Parlamentul UE.

În urma discuțiilor de marți dintre Consiliu și Parlamentul Blocului Comunitar, s-a stabilit ca decizia finală să fie luată joi. Parlamentul și-a afirmat în repetate rânduri susținerea pentru candidatura Codruței Kovesi, chiar și după reconfigurarea din urma alegerilor din mai. Ultima dată, sprijinul a fost invocat la jumătatea lunii august, după cum amintește Euractiv.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza