Rareș Bogdan, mesaj din Parlamentul European: „Românii au înțeles: Ne trebuie și mai multă Europă”

Rareș Bogdan, mesaj din Parlamentul European: „Românii au înțeles: Ne trebuie și mai multă Europă”
| Foto: Facebook.com/Rares.I.Bogdan

Europarlamentarul liberal susține că oamenii simt tot mai tare că apartenența la Uniunea Europeană este o garanție de securitate și o investiție în bunăstare.

Prim-vicepreședintele PNL și candidat la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, Rareș Bogdan a comentat ultimul sondaj Eurobarometru realizat de Parlamentul European înainte de alegeri.

Sondajul relevă o tendinţă pozitivă, ascendentă, în ceea ce priveşte principalii indicatori electorali, cu doar câteva săptămâni înainte de votul din iunie. Interesul pentru alegeri, cunoaşterea datei alegerilor, precum şi probabilitatea de a vota sunt toate în creştere de la ultimul sondaj din toamna anului 2023. Creşterile sunt semnificative în comparaţie cu sondajul din primăvara anului 2019, cu trei luni înainte de alegerile europene anterioare.

Cei care dinamitează Uniunea Europeană pierd teren și sunt mândru că am contribuit și eu la asta! Românii au înțeles: Ne trebuie și mai multă Europă! Am spus-o zi de zi, cu fapte și cifre. Eurobarometrul realizat de Parlamentul European arată că 65% dintre români văd beneficii clare ca urmare a statutului României de membră UE.

Totodată, a crescut enorm interesul lor pentru alegerile europene - 74% dintre alegători spun că este posibil să voteze (față de 55% în 2019). În plus, 68% dintre români consideră că în actualul context geopolitic, alegerile europene sunt foarte importante. Adică oamenii simt că apartenența la UE, care trebuie întărită, este o garanție de securitate și o investiție în bunăstare.

Delegația EPP România, o echipă în care colegii din PNL au fost exemplari în acest mandat, a pus mereu presiune pe Comisia Europeană să găsească soluții atât în criza din energie, cât și în problemele fermierilor - doar două exemple, dar sunt sute. Fără populism, fără să ne mințim alegătorii, înarmați cu argumente, deschiși să discutăm cu cifrele pe masă.

Am ținut mereu calde subiectele europene, am fost fermi, uneori duri, dar și foarte realiști, iar în Dosarul Schengen am fost vioara întâi. Ceea ce am obținut prin rezoluția Schengen la care am fost raportor din umbră al EPP, fermitatea legată la posibile despăgubiri și acțiuni în justiție, a fost rodul inteligenței unei echipe care nu a acceptat niciun compromis. Și n-a fost ușor. Dar românii au vorbit aceeași limbă. O vom face în continuare”, a transmis Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan, mesaj din PE: „Românii au înțeles: Ne trebuie și mai multă Europă”

Comenteaza