Rareș Bogdan, mesaj direct către Ursula von der Leyen: „România cere ceea ce i se cuvine, aderarea la Schengen”

Rareș Bogdan, mesaj direct către Ursula von der Leyen: „România cere ceea ce i se cuvine, aderarea la Schengen”

Europarlamentarul liberal susține că România îndeplinește toate condițiile pentru a intra în spaţiul Schengen, iar această decizie nu ar fi un favor din partea UE, ci un statut pe care țara noastră îl merită.

Președintele Comisie Europene, Ursula von der Leyen, a ținut, miercuri, cel de-al treilea discurs al său privind starea Uniunii. Acesta este urmat de o dezbatere, în plen, cu membrii Parlamentului European.

În fiecare an, în luna septembrie, liderul Comisiei Europene rostește în fața Parlamentului European un discurs privind starea Uniunii, în care face un bilanț al realizărilor din ultimul an și prezintă prioritățile pentru anul următor.

Ulterior, în cadrul dezbaterii, a luat cuvântul și eurodeputatul Rareș Bogdan. Iată intervenția pe care a avut-o prim-vicepreședintele PNL:

Vin în fața dumneavoastră ca reprezentant al uneia dintre țările cele mai atașate valorilor și familiei europene. Din solidaritate și spirit european, real, România i-a ajutat pe ucrainenii și sirienii fugiți de război. În numele solidarității, camioanele și trenurile încărcate cu grâne din Ucraina ce urmează să ajungă în țările vestice, traversează România zilnic. Iar, în sens invers traversează camioanele și trenurile cu ajutoare pentru poporul ucrainean. 

În numele solidarității, România înțelege și acceptă că țările care energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină. În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere, însă, ceea ce i se cuvine: aderarea la Schengen. După 11 ani nedrepți de așteptare. Care este starea reală a Uniunii Europene, cu state care stau în lojă și state care stau la ușă?

România îndeplinește toate condițiile, și-a securizat frontierele pe banii ei și nu cu companii românești. Unde este solidaritatea?! Există riscul ca în România să crească numărul populiștilor și extremiștilor exact din acest motiv. Riscă cineva ca peste 18 luni, jumătate din eurodeputați să fie eurosceptici? Cine vrea ca încă un popor european să renunțe la a crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia?

Poporul român nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim într-o Europă a cărei stabilitate și continuitate contribuie în fiecare zi. Vrem dreptate pentru România! Vrem în Schengen! Este dreptul nostru doamna președinte! (Ursula von der Leyen - n.red.)”, a fost intervenția europarlamentarului clujean.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza