Rareș Bogdan, mesaj pentru conducerea PNL despre situația de la Cluj: "M-aş fi abţinut la chestiunea cu prefecţii, nu aș fi validat lista"

Rareș Bogdan, mesaj pentru conducerea PNL despre situația de la Cluj: "M-aş fi abţinut la chestiunea cu prefecţii, nu aș fi validat lista"

Prim-vicepreședintele PNL le-a reamintit lui Cîțu și Orban că nu trebuie să uite promisiunile electorale. "Ascultați vocea cetățeanului", le transmite Rareș Bogdan celor doi lideri PNL.

Din cauza agendei încărcate, Rareş Bogdan nu a putut fi prezent la Biroul Executiv al PNL, întrunit luni, 8 februarie. Prim-vicepreşedintele şi europarlamentarul PNL le-a adresat, însă, un mesaj celor doi lideri liberali, Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

Rareș Bogdan a comentat conflictul dintre PNL Cluj și conducerea centrală a partidului, care a cedat postul de prefect de Cluj UDMR-ului: "M-aş fi abţinut la chestiunea cu prefecţii, nu aș fi validat lista", a declarat prim vicepreședintele liberal.

Rareș Bogdan a subliniat că era foarte important ca astăzi să se fi discutat despre scrisoarea înaintată de președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, susținut de primarii din judeţul Cluj: "Vorbim despre un oraş unde toleranţa e maximă şi unde nu vor fi probleme interetenice. Sunt voci care atacă chestiunea despre faptul că la Cluj n-a mai fost prefect maghiar din 1940, încoace. Sălajul, Aradul, Satul Mare sunt zone sensibile. Aşteptam ca azi la Biroul Executiv să se discute civilizat, calm şi această chestiune. Faptul că se ceartă (n.r. – referire la lupta dintre Orban şi Cîţu) pentru cine va fi preşedinte, mi se pare extrem de repede…

Am recomandat tuturor o carte, „Nu putem reuși decât împreună”, scrisă de Dan Pavel si Iulia Huiu. Eu le plătesc cartea celor de la Polirom şi le-o fac cadou colegilor mei din PNL, USR PLUS şi UDMR, pentru a înţelege ceva din istoria unei coaliţii care a sfârşit la 2,4%", a transmis Rareș Bogdan

El a comentat zvonurile conform cărora în interiorul formaţiunii se duce un război între Orban şi Cîţu. Potrivit acestora, Orban i-ar fi spus lui Cîțu că e liber să candideze la Congresul PNL, transmite evz.ro. Orban i-ar fi pus și o condiţie: dacă va pierde, va fi schimbat din funcția de premier și nu va mai avea sprijin politic. În cazul în care renunţă la intenţia de a prelua şefia PNL, Orban i-a promis lui Cîţu preluarea conducerii BNR.

Referitor la relația dintre Orban și Cîțu, Rareș Bogdan a precizat: "Congresul PNL va fi de abia în septembrie, octombrie. Eu ştiu că avem un guvernator BNR foarte bun. Mandatul dânsului (n.r. – Mugur Isărescu) expiră în minimum 3 ani şi jumătate de mandat şi nu se pune problema să plece. Cîţu e premier, iar tot ceea ce îi cer este să fie un premier reformist. Pentru Orban, mesajul e unul singur! Să vină cu reformele în Camera Deputaţilor şi să pregătească o lege pentru tăierea pensiilor speciale… Dar şi pentru alegeri în două tururi, pentru că sunt promisiuni electorale şi nu putem să ne batem joc", a adăugat Rareș Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!Europarlamentarul clujean le cere lui Orban și Cîțu să taie pensiile speciale.  "Dacă n-ar creşte pensiile, haideţi să tăiem măcar pensiile speciale. Dacă nu facem reforme în acest an, aş vrea să fim extrem de atenţi la chestiunile sensibile."

"Mă aşteptam ca azi la şedinţă, colegii mei să discute chestiunea despre scrisoare. Noi trebuie să ne concentrăm acum pe bună guvernare, nu pe Congresul PNL. Ştiu că Comisia Europeană ne permite un deficit de 7%. Eu le-am spus: nu trebuie să stăm neapărat în 7-le acela… Nu e un capăt de ţară dacă e un 7,5… Fiecare zecimală înseamnă 1,2 miliarde."

"Este devreme să vorbim despre poziţionări în cadrul PNL. Dacă noi ne vom bate pentru preşedinţia partidului, s-ar putea să ne trezim că o să ajungem să ne batem pentru o scară de bloc. Planul este simplu. Voi monitoriza măsurile legislative, astfel încât promisiunile electorale făcute de noi să fie respectate. Trebuie să fim un guvern căruia să nu-i fie frică să gândească un buget bazat pe investiţii.

Vreau să ne batem pentru conducerea unui partid de 25%, nu a unuia de 10-15%… De asta nu vreau să mă cert cu niciun lider, nici cu Ludovic Orban, nici cu Florin Cîţu, dar le spun aşa: ascultaţi vocea cetăţeanului pentru că altfel ne vom bate pe nimic”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Comenteaza