Rareş Bogdan, mesaj pentru "papagalii nenorociți"

Rareş Bogdan, mesaj pentru "papagalii nenorociți"

Jurnalistul a reacţionat în termeni duri împotriva "PSDragnea şi a acoliţilor săi" după ce purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti a precizat că nu poate să comenteze scrisoarea trimisă lui Klaus Iohannis de avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, deoarce "Guvernul SUA nu comentează opiniile unor persoane fizice, cetăţeni americani".

"Minciuna are picioare scurte. Foarte scurte. Nici măcar 24 de ore nu a durat manipularea ordinară a celor din PSDragnea și a acoliților lor. Luați de la Washington, papagali nenorociți ce vreți să încălecați Ţara aceasta de parcă ar fi judeţele Teleorman, Olt sau Giurgiu", a scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Reacţia jurnalistului vine după ce purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti, Donald L. Carroll, a declarat că Guvernul SUA nu comentează opiniile unor persoane fizice, cetăţeni americani. Reamintim că avocatul liderului american Donald Trump, Rudolph Giuliani, a trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis referitoare la protocoalele încheiate de diverse instituții cu SRI.

"Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani", a transmis purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti, la solicitarea news.ro, menţionând că Giuliani este cel care poate face precizări cu privire la "declaraţiile prezentate ca fiind ale sale".

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump şi fostul primar al New York-ului a vobit, în scrisoarea trimisă preşedintelui Klaus Iohannis, că "În plus, față de excesele făcute de DNA în numele 'aplicării legii', am luat la cunoștință cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa 'protocoalelor secrete' pe care mai multe instituţii publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informaţii. Acestea includ protocoale secrete cu: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii. Semnatarii protocoalelor secrete includ: Laura Codruţa Kovesi, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi George-Cristian Maior, care acum îndeplineşte funcţia de ambasador al României în Statele Unite, din partea SRI," a scris Giuliani.

Liviu Dragnea a publicat pe Facebook o reacţie la scrisoare lui Giuliani, pe care a primit-o şi el, nu doar Klaus Ioahnnis. Astfel, şeful PSD laudă demersul şi spune că "domnul Giuliani pune cu adevărat degetul pe rană – o rană care este încă deschisă și pe care România va trebui să o trateze tranșant și cu mult curaj, dacă mai vrem să rămânem în familia statelor democratice din spațiul Nord-Atlantic". Mai mult, Dragnea mai anunţă un lucru îngrijorător: "O parte din problemele semnalate de domnul Giuliani își vor găsi rezolvarea în noile legi ale Justiției. Altele urmează să fie soluționate prin pârghii legale și constituționale".

Pe de altă parte, George Maior, ambasadorul României în SUA şi fost director al SRI, consideră că scrisoarea este expresia unui lobby în favoarea unor persoane care au probleme cu legea.

Comenteaza