Rareş Bogdan: "Nu cădeţi pradă manipulărilor - raționalizare alimente, armata pe străzi și alte bazaconii”

Rareş Bogdan: "Nu cădeţi pradă manipulărilor - raționalizare alimente, armata pe străzi și alte bazaconii”

Europarlamentarul Rareș Bogdan îi îndeamnă pe români să ”nu cadă pradă manipulărilor cu privire la raționalizarea alimentelor, la prezența mașinilor Armatei pe străzi sau alte bazaconii ce nu țin de actuala situație a României!”.

STATI in CASĂ!” este îndemnul de astăzi, duminică, al lui Rareș Bogdan, postat pe Facebook.

”Precizări referitoare la starea de urgență

Președintele României a anunțat ieri că va institui starea de urgență. Astăzi va fi pregătit decretul și conținutul acestuia. În cursul zilei de mâine vom afla cu toții conținutul acestui decret și prevederile noii situații pe care va trebui să o traversăm în următoarele săptămâni.

Premierul Ludovic Orban va face astăzi, la ora 18:00, o declarație de presă, care va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, atât cât va fi nevoie, pentru a fi lămurite toate aspectele stării de urgență. Veți afla cu toții reglementările cu privire la circulația persoanelor, a transportului în comun, cu privire la continuarea activității pe șantierele de construcții, în fabrici, circulația în mall-uri și ce se va întâmpla cu restaurantele, cafenelele, cinematografele, precum și cu universitățile, școlile, grădinițele și creșele.

Vă rog din suflet să nu cădeți pradă manipulărilor cu privire la raționalizarea alimentelor, la prezența mașinilor Armatei pe străzi sau alte bazaconii ce nu țin de actuala situație a României! Veți afla toate reglementările, vor fi explicate până le va pricepe toată lumea. Rugămintea cea mai mare este de a le respecta într-un mod conștient și responsabil. România are nevoie mai mult decât oricând de cetățeni cu capacitate de înțelegere și maturitate.

Haideți să încercăm să ne calmăm și să fim raționali! Nu este momentul războaielor politice sau al reglărilor de conturi! Apropos - pentru cei care își pun întrebări cu privire la lipsa unor parlamentari liberali de la votul Guvernului Orban, ieri la parlament: au fost prezenți doar 5 senatori liberali și au lipsit 22.

Dacă cei care au lipsit s-ar fi aflat la vot, fapta lor ar fi fost considerată infracțiune, s-ar fi ales cu dosar penal. Cei 22 au participat la ședința BPN de lunea trecută și, de asemenea, au participat la ședința de grup de la Senat, fiind în aceeași încăpere cu senatorul Chițac.

Lipsa lor este justificată. Cât privește absența unor deputați, la rândul lor, aceștia au fost în aceeași încăpere cu senatorul Chițac sau deputatul Heiuș și s-au autoizolat la domiciliu. Spre exemplu, Robert Sighiartău sau Pavel Popescu. Au procedat legal și extrem de responsabil. Asta ca să lămurim lipsa unor deputați și senatori de la vot.

Rareș Bogdan, autoizolat

În ceea ce mă privește, chiar dacă rezultatul testului este negativ, procedez exact cum trebuie în această situație și respect întocmai recomandările autorităților. Sunt autoizolat la domiciliu. Singura șansă pentru a trece de această perioadă dificilă este să încercăm să limităm sau să evităm, pe cât se poate, contactul cu oamenii și să încercăm să înțelegem toate recomandările autorităților statului.

România trece printr-o situație fără precedent și nu este momentul să facem nici pe șmecherii, nici pe descurcăreții, nici pe deștepții. Trebuie să fim, pur și simplu, disciplinați.”, este mesajul europarlamentarului liberal, de pe pagina sa de socializare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza