Rareș Bogdan, prima reacție după Congresul PNL. Ce i s-a părut „halucinant” și cum vede relația cu USR PLUS

Rareș Bogdan, prima reacție după Congresul PNL. Ce i s-a părut „halucinant” și cum vede relația cu USR PLUS
| Foto: antena3.ro

Europarlamentarul clujean, care a făcut parte din echipa premierului Florin Cîțu, și-a păstrat funcția de prim-vicepreședinte al PNL, după ce l-a învins pe Adrian Veștea din echipa lui Orban.

Rareș Bogdan a oferit, la Realitatea FM, primele declarații după cele două zile în care au avut loc alegeri pentru funcțiile de conducere ale Partidului Național Liberal.

„A fost un weekend agitat, tensionat, dar totul este bine când se termină cu bine. S-au petrecut lucruri pe care nu credeam că le pot vedea la un congres politic. Eu am participat ca jurnalist la mai multe astfel de evenimente. Au fost colegi, din păcate, care au fost ușor radicalizați, din 4-5 județe și au încercat să pună stăpânire pe o sală de oameni cu foarte mult bun simț.

Să sperăm că ce a fost acolo va fi șters cu buretele. Ne rămâne guvernarea, trebuie să îi convingem pe români că merităm să stăm la guvernare și să livrăm reforme și investiții. Avem șansa PNRR-ului, pe care îl semnăm astăzi la ora 17:00, în prezența șefei Comisiei Europene”, a declarat prim-vicepreședintele PNL.

Europarlamentarul liberal s-a arătat deranjat de atitudinea unor colegi care au scandat demisia prim-ministrului Florin Cîțu, în timpul discursului acestuia de sâmbătă de la Romexpo.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!„Eu mă bazez pe rațiunea colegilor mei și nu cred că vreun membru al PNL din Parlament ar putea vota vreodată împotriva propriului partid. M-a deranajat când am auzit la Congres că se striga dintr-un colț demisia la adresa unui premier și a unui Guvern PNL. A fost momentul cel mai dur și halucinant pentru că n-am crezut că pot să asist la așa ceva. Cu toate acestea, am văzut comportamentul diferit de duminică, la lucrările Consiliului Național, normalitatea și dialogul au pus stăpânire pe eveniment”, a afirmat Bogdan.

Cum va fi relația cu USR PLUS

„Lucrurile sunt complicate, dar de-asta suntem raționali și maturi, pentru a le putea descâlci și să încercăm să mergem înainte. Până pe data de 3 octombrie, după alegerile interne din USR PLUS, nu vom lua în considerare declarațiile mai dure sau radicale ale liderilor formațiunii. Consider că postările acestora de acum sunt în logica de campanie electorală internă în care fiecare dintre ei trebuie să fie mai radical în relația cu PNL.

Sunt convins că oricare dintre Barna sau Cioloș va fi ales, dialogul va fi reînnodat, iar apoi vom intra la masa tratativelor. Opțiunea noastră numărul 1 rămâne USR-PLUS. Considerăm că, pentru România, o coaliție de dreapta PNL - USR PLUS - UDMR este cea mai corectă și coerentă”, a explicat liderul PNL.

În cadrul Consiliului Național al PNL, de duminică, Rareș Bogdan a obținut 1.107 dintre voturile exprimate, contracandidatul său, care a făcut parte din echipa lui Orban, Adrian Veștea, a strâns 690, în timp ce 45 au fost nule.

Comenteaza