Foto Rareş Bogdan: "PSD nu se dezminte. Ruşine infinită"

Rareş Bogdan: "PSD nu se dezminte. Ruşine infinită"

Jurnalistul a reacţionat după ce Primăria Capitalei a refuzat autorizarea mitingului organizat de românii din diaspora pe 10 august, în Bucureşti.

"INCREDIBIL dar ADEVĂRAT! Diaspora umilită crunt de Primăria “duamnei” Firea! PSD nu se dezminte şi se comportă absolut mizerabil cu Diaspora! Ruşine infinită! Explicaţii absolut jenante", a fost reacţia jurnalistului la aflarea veştii că mitingul românilor de peste hotare nu a primit autorizaţie.

Anunţul că mitingul a fost blocat a fost făcut pe Facebook de organizatori:

"După lungi insistențe, în sfârșit am primit un răspuns referitor la cererea făcută către Primăria Capitalei în vederea aprobării desfășurării protestului din 10 august din Piața Victoriei. Astfel, comisia de avizare a cererilor primite în baza Legii 60/1991, a considerat că prin derularea protestului s-ar încălca prevederile Articolului 2 din această lege, motiv pentru care cererea noastră nu poate fi soluționată favorabil", au anunţat organizatorii mitingului din 10 august. 

"Am dori să-i întrebăm pe distinșii conducători de neam și țară dacă ne pot prezenta poziția acestei comisii referitor la protestul organizat de către PSD în data de 9 iunie 2018. Oare dânșii de ce nu intrau sub incidența aceluiași articol din lege? Oricum, nu ne plângem de milă, știm clar ce avem de făcut, am învățat de la niște oameni faini cum se obține o autorizație pentru o astfel de manifestație încă din anul 1989. De ce îți este frică, nu scapi!", au scris pe Facebook organizatorii protestului.

Iată răspunsul Primăriei Capitalei:

Ce spune art. 2 din Legea 60/1991:

„Art. 2 - Adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participantilor şi a mediului ambiant, fără să stânjenească folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun, cu excepţia celor autorizate, funcţionarea instituţiilor publice sau private, a celor de învăţământ, cultura şi sănătate, a unităţilor economice ori să degenereze în acţiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea şi liniştea publică, siguranţa persoanelor, integritatea corporală, viaţa sau bunurile acestora ori ale domeniului public, şi nu pot fi continuate după ora 23,00, caz în care intră sub incidenţa dispoziţiilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată“.

Comenteaza