Rareș Bogdan răbufnește la adresa PSD: “Dacă un ministru este în stare de așa ceva, până unde pot merge?"

Rareș Bogdan răbufnește la adresa PSD: “Dacă un ministru este în stare de așa ceva, până unde pot merge?"

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, a reacționat la scandalul iscat la Tarom, după ce ministrul demis Răzvan Cuc ar fi cerut ca toate avioanele să rămână la sol în ziua moțiunii de cenzură.

Europarlamentarul spune că se impune o anchetă parlamentară în cazul scandalului de la Tarom, iscat după ce, potrivit unor reprezentanţi ai TAROM, directorul general interimar, Daniela Mădălina Mezei, ar fi fost revocată din funcție deoarece ar fi refuzat să ţină la sol aeronavele în ziua moţiunii de cenzură, așa cum i-ar fi cerut ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

"Să ceri să rămână avioanele la sol pentru a nu ajunge parlamentarii la moțiunea de cenzură este cea mai limpede dovadă a mentalității comunistoide. Și nu cred că este un accident. Și-au făcut din minciună și incompetență utilă o profesiune de credință. Trebuie o anchetă parlamentară. Minim! Poate e și ceva penal aici", consideră Rareș Bogdan.

"Am uitat să vă împărtășesc un gând: dacă un ministru este în stare de așa ceva, până unde pot merge? Tot ce ni să părea imposibil au făcut: tentative la vedere de confiscare a justiției, cumpărare de putere prin intermediul bugetului, sabotarea banilor europeni, singurii care pot ridica nivelul de trai. Credeți că trădarea este un cuvânt imposibil pentru ei? Întrebare pentru voi: oare există o miză mai mare, statală?", a scris europarlamentarul într-o postare pe Facebook. 

Consiliul de Administraţie al companiei TAROM a decis marţi seara revocarea din funcţie a directorului general interimar, Daniela Mădălina Mezei.

"Am fost revocată în această seară, dar nu ştiu care sunt motivele, trebuie să văd hotărârea Consiliului de Administraţie. M-a informat preşedintele Consiliului de Administraţie", a declarat, pentru Agerpres, Mădălina Mezei.

Aceasta fusese numită în fruntea TAROM pe 19 iunie 2019, în locul lui Cărăvan Maresi, care preluase interimatul în 3 iunie 2019.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că potrivit unor reprezentanţi ai TAROM, directoarea companiei a fost demisă deoarece ar fi refuzat să ţină la sol aeronavele în ziua moţiunii de cenzură, având în vedere că peste 20 de parlamentari urmau să vină din ţară la Bucureşti. Ulterior, potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, Mădălina Mezei a confirmat această informaţie precizând, totodată, că i-ar fi spus ministrului că o astfel de decizie ar reprezenta un abuz.

Ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, a scris joi seara, într-o postare pe Facebook, că Mădălina Mezei ar fi trebuit să se ocupe de restructurarea companiei nu să încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din companie.

Vineri, premierul demis Viorica Dăncilă a trimis Corpul de control al prim-ministrului la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA, "în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media", a informat Guvernul într-un comunicat.

Comenteaza