Rareș Bogdan, reacție dură după decizia CCR: "Este cârpa de șters pantofii a lui Liviu Dragnea"

Rareș Bogdan, reacție dură după decizia CCR: "Este cârpa de șters pantofii a lui Liviu Dragnea"

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, consideră că decizia Curții Constituționale de a declara nelegală constituirea completurilor de 3 judecători de la Curtea Supremă este o obrăznicie și un atac direct la ce înseamnă stat de drept în România.

”Acești oameni aruncă România cu 20 de ani în urmă, încearcă s-o scoată din Europa. Încă nu a apărut această decizie în presa occidentală și în rândul membrilor Parlamentului European, a comisarilor europeni, dar mâine sigur vom fi întrebați de la prima oră. Nu e doar obrăznicie, e un atac direct la ce înseamnă stat de drept în România. Faptul că Dorneanu, Enache, Stan, Deliorga și Atilla Varga au venit cu această decizie, care practic rescrie justiția ultimilor 10 ani... Nu se poate să faci așa ceva! Ne mai rămâne să facă detașamente ale poporului să-l scoată pe Dragnea pe brație din pușcărie, strigând că e deținut politic”, a declarat, miercuri seara, Rareș Bogdan, pentru B1 TV.

Reacția europarlamentarului PNL vine după ce Curtea Constituţională a României a stabilit, cu 5 voturi ”pentru” și 4 voturi ”împotrivă” că există un conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în cazurile de corupţie. Au votat împotriva luării acestei decizii judecătorii Livia Stanciu, Simina Tănăsescu, Daniel Morar și Mona Pivniceru, iar în favoarea deciziei au votat judecătorii Valer Dorneanu, Cristian Deliorga, Gheroghe Stan, Marian Enache și Attila Varga.

Rareș Bogdan a afirmat că Marian Enache este ”un bolșevic de cea mai joasă speță”, iar Valer Dorneanu este ”cârpa de șters pantofii a lui Liviu Dragnea”. 

Sesizarea privind constituirea completurilor specializate în cazurile de corupţie a fost depusă de Florin Iordache. În urma deciziei CCR, dosarele care nu au sentințe definitive ar urma să fie rejudecate. 

Comenteaza