Rareș Bogdan, reacție fermă după propunerea lui Ciolacu: „Nu guvernăm cu hoţii!"

Rareș Bogdan, reacție fermă după propunerea lui Ciolacu: „Nu guvernăm cu hoţii!"

Prim vice-președintele PNL Rareș Bogdan îi transmite liderului social-democraților, Marcel Ciolacu, că liberalii nu sunt dispuşi să guverneze împreună cu membrii ai PSD care "rămân un pericol pentru democraţia reprezentativă şi drumul european al acestei ţări”.

„Nu guvernăm cu hoţii. Cu cei care şi-au bătut joc de banul public, care au jefuit bugetele statului şi au promovat oameni în guvernare exclusiv pe baza de carnet de partid şi pile, oameni inompetenti., aculturali, lipsiţi de profesionalism. Avem o viziune de dreapta pentru guvernarea acestei ţări în care ne bazăm pe investiţii şi dezvoltare, dânşii sunt axaţi exclusiv pe gestionarea sărăciei. Ultimii 7 ani în care au guvernat România într-un fel sau altul au fost tragici pentru această ţară, nu avem cum să gândim politici publice şi dezvoltarea României cu nişte oameni a căror viziune de dezvoltare pur şi simplu nu există", a declarat europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, sâmbătă, pentru Mediafax.

Eurodeputatul a mai subliniat că liberalii nu sunt dispuşi să stea lângă membrii PSD precum Marian Oprişan, Codrin Ştefănescu, Olguţa Vasilescu şi alţi membrii din conducerea PSD.

„Nu guvernăm cu cei care au atacat statul de drept şi au periclitat parteneriatele noastre vitale cu Uniunea Europeană şi SUA şi care până la această ora nu au recunoscut că au greşit. Nu suntem dispuşi să stăm alături de Oprişan, Codrin, Buzatu, Bădălău, Stănescu, Firea, Olguţa, Budai, Nicolicea, Iordache, Arsene. Am văzut de ce sunt în stare, rămân un pericol pentru democraţia reprezentativă şi drumul european al acestei ţări”, a conchis Rareş Bogdan.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată, va propune un guvern de uniune naţională până în luna noiembrie, ”când sunt alegeri la termen”.

Guvernul a decis să îşi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, iar în replică Marcel Ciolacu a declarat că social-democraţii vor depune moţiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.

Comenteaza