Rareș Bogdan, replică pentru premierul Ciolacu: „Șantaj direct” / „Este cel mai grav atac la proprietate de la Iliescu încoace!”

Rareș Bogdan, replică pentru premierul Ciolacu: „Șantaj direct” / „Este cel mai grav atac la proprietate de la Iliescu încoace!”

Prim-vicepreședintele PNL susține că amenințarea cu demisia a premierului Marcel Ciolacu este „un șantaj direct” și că PNL este obligat sa spună „NU” propunerilor de majorare a taxelor și impozitelor.

Potrivit europarlamentarului liberal, afirmațiile prim-ministrului reprezintă mai mult decât o amenințare.

„Există oameni politici și oameni de stat, îl citez pe Marcel Ciolacu de anul trecut. Incet, incet, domnul Ciolacu doreste sa ramana doar om politic. Declarațiile sale din ultima vreme îmi întăresc tot mai mult această părere. Condiționarea aceasta indusă voluntar, în mod evident repetat, mie îmi sună ca o amenintare sau mai clar, un șantaj direct! Dacă poporul roman nu accepta sa faca ce vreau eu, daca Partidul National Liberal îmi contestă măsurile economico-fiscale voi declanșa alegeri anticipate în Romania!”, a declarat Rareș Bogdan, potrivit G4Media.ro.

Marcel Ciolacu a anunțat luni că dacă PNL nu va susține pachetul de măsuri fiscale și de reformă a statului își va depune mandatul de premier.

„Marcele, nu ești nici Mihai Viteazu, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza, adică niște oameni de stat care au intrat in conștiința și istoria românilor și a Romaniei, ci ești doar președintele trecător al PSD. A conduce România nu înseamnă să interpretezi o piesă de teatru în care la un moment dat greșesti o replică și te superi pe spectatori și ameninți că pleci de pe scenă. Făcând apel la istorie iți aduc aminte că la ultimele alegeri democratice din Romania, poporul român a votat o majoritate de dreapta în Parlament!”, a mai afirmat Bogdan.

Europarlamentarul PNL spune că „din fericire pentru Romania, la Cotroceni se află o persoană responsabilă care este singura care poate genera alegeri anticipate, iar Domnia Sa este suficient de ințelept încât să înțeleagă momentul complicat pentru România și să nu arunce țara într-o aventură, doar pentru că un om politic ajuns pe o poziție cheie nu își înțelege încă rolul de om de stat”.

„PNL nu se închină și nu se apleacă in fața ta, Marcel Ciolacu! Orice amenintare si presiune asupra noastra, a liberalilor, va intampina o pozitie ferma si asumata a conducerii Partidului National Liberal. Ajunge!”, a mai transmis liberalul.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Eurodeputatul afirmă că PNL este obligat sa spună „NU” propunerilor de majorare a taxelor și impozitelor care „ar afecta grav mediul de afaceri românesc și a generat deja o mare neliniște în randul cetatenilor romani. Este cel mai grav atac la proprietate de la Iliescu incoace!”.

„Deci te informez încă odată că nu suntem deacord și nu susținem proiectul de OUG fiscal care a aparut ca draft în spațiul public. Il sustinem total pe cel de reducere a cheltuielilor și credem că ar trebui să fim chiar mai duri în zona restrângerii cheltuielilor statului gras și a combaterii evaziunii fiscale! PNL este obligat oricum prin statut să aprobe un asemenea document de o astfel de complexitate prin forul de conducere național, Biroul Permanent National, sau cel puțin Biroul Executiv, deci OUG-ul pe fiscalitate nu poate fi avizat de către miniștri liberali din Guvernul Romaniei fără a avea înainte girul BPN sau BEX al PNL. Partidul Național Liberal este obligat să apere stabilitatea României, însă nu este obligat să accepte excesele și fițele nimănui!”, a conchis Rareș Bogdan.

Comenteaza