Rareş Bogdan se întoarce la Cluj din postura de candidat PNL. Aduce tot leadership-ul partidului

Rareş Bogdan se întoarce la Cluj din postura de candidat PNL. Aduce tot leadership-ul partidului

Reprezentanții organizațiilor PNL din regiunea de Nord-Vest se întâlnesc, duminică, la Cluj-Napoca. 

La evenimentul de la BT Arena de duminică, 31 martie 2109, vor participa președintele PNL, Ludovic Orban, membrii Biroului Executiv Național al PNL, lideri locali și județeni precum și candidații PNL la alegerile europarlamentare. La manifestare sunt așteptați să participe câteva mii de membri și simpatizanți ai PNL din județele din Regiunea de Nord-Vest: Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.  

Lista candidaţilor PNL la europarlamentare 2019

Lista pentru alegerile europarlamentare 2019 a fost validată în data de 14 martie 2019, de Biroul Executiv PNL. Jurnalistul Rareș Bogdan ocupă prima poziție. Pe locul al doilea este primarul din Alba-Iulia, Mircea Hava, iar pe al treilea - purtătorul de cuvânt al PPE, eurodeputatul Siegfried Mureșan. A patra poziție e ocupată de fostul președinte al PDL, Vasile Blaga și a cincea de actuala eurodeputată Adina Vălean, singura femeie din primii 10 candidați. Urmează europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, primarul din Arad, Gheorghe Falcă, eurodeputații Cristian Bușoi și Marian-Jean Marinescu. 
 
Rareş Bogdan - jurnalist
Siegfried Mureşan (PNL) - purtător de cuvânt PPE
Mircea Hava (PDL)- primar Alba Iulia
Adina Vălean (PNL) – europarlamentar
Daniel Buda ( PDL) - europarlamentar
Vasile Blaga (PDL) – fost preşedinte PDL
Dan Motreanu (PNL) – fost deputat PNL
Cristian Buşoi (PNL) – europarlamentar
Gheorgeh Falcă (PDL) – primar Arad
Marian Jean Marinescu (PDL) - europarlamentar

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, va fi şeful de campanie al formaţiunii pentru alegerile europarlamentare din mai 2019. PNL a calculat 8 locuri eligibile, ceea ce înseamnă un rezultat de aproape 25% la euroalegeri. Însă cu tot cu voturile obţinute la redistribuire, liberalii ar putea ajunge la 9 mandate de europarlamentar.

Rareș Bogdan intră în politică să "răpună" PSD. "Pericolul pentru România este mult prea mare. Intru în PNL, candidez cap de listă!"

PNL se află pe primul loc în opţiunile alegătorilor pentru alegerile europarlamentare, cu peste 3 procente în faţa PSD, potrivit unui sondaj realizat la comanda liberalilor, la sfârşitul lunii februarie - începutul lunii martie 2019 şi care a fost prezentat în Biroul executiv al PNL. De asemenea, conform sondajului, creşte şi numărul alegătorilor care spun că sigur merg la vot. Astfel, potrivit rezultatelor sondajului, intenţia de vot pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este următoarea: PNL – 27,9%; PSD – 24,6%; USR-PLUS – 16%; Pro România – 6,7%; ALDE – 11,8%. 

Rezultatele înregistrează creşterea PNL în opţiunile electoralului, din noiembrie anul trecut până în martie, cu peste 4 procente, dar şi ALDE are o creştere de 2,6%. În acelaşi timp, potrivit cercetării sociologice, românii cred în proporţie de 78% că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită şi doar 16,3% spun că direcţia este bună. De asemenea, a crescut cu 7% numărul celor care spun că în mod sigur vor merge să voteze la alegerile europarlamentare, prezenţa estimată la urne fiind de 36-40%. 

Alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019 vor avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri, faţă de 751 câți sunt în prezent. Diferenţa este dată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană - dintre actualele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici, 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezentate în legislativul UE. Astfel, după alegerile europarlamentare din 2019, România va avea 33 de reprezentanți în Parlamentul European.

Citește și EUROPARLAMENTARE 2019. Câți clujeni au șanse să ajungă la Bruxelles

 

 

 

Comenteaza