Rareș Bogdan, singurul eurodeputat român numit membru al Comisiei speciale privind ingerințele externe și combaterea dezinformării

Rareș Bogdan, singurul eurodeputat român numit membru al Comisiei speciale privind ingerințele externe și combaterea dezinformării
| Foto: caleaeuropeana.ro

Rareș Bogdan, liderul delegației eurodeputaților români din grupul PPE, a fost numit membru în Comisia specială privind ingerințele externe în toate procesele democratice din cadrul Uniunii Europene, inclusiv privind dezinformarea.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Decizia a fost luată vineri de Parlamentul European și anunțată într-un comunicat. Rareș Bogdan va fi singurul eurodeputat român care va face parte din această comisie specială. De asemenea, Parlamentul European a mai decis și componența celorlalte comisii speciale înființate privind inteligența artificială, combaterea cancerului, chestiuni fiscale și transportul animalelor, anunţă caleaeuropeana.ro.

Membrii acestor comisii sunt aleși de grupurile politice, care comunică selecția lor președintelui Parlamentului. Fiecărui grup politic i se alocă un număr de locuri în proporție cu numărul de eurodeputați pe care îi reprezintă în Parlamentul European. Președinții și vicepreședinții fiecărei comisii vor fi hotărâți la ședințele constitutive din septembrie.

Parlamentul European a decis la 18 iunie înființarea a trei comisii speciale pentru o perioadă de 12 luni privind lupta împotriva cancerului, combaterea dezinformării și referitor la inteligența artificială. Comisia specială privind interferența externă în procesele democratice din UE, inclusiv dezinformarea, a fost aprobată de eurodeputați cu 548 de voturi pentru, 83 împotrivă și 56 de abțineri.

Poza noua 06.07.2020

Această comisie specială va fi însărcinată cu analizarea cercetărilor și investigațiilor care au arătat că regulile electorale crucial au fost au fost încălcate sau ocolite. De asemenea, va trebui să identifice domeniile posibile care ar necesita acțiuni legislative și non-legislative în legătură cu platformele de socializare, să sugereze acțiuni coordonate la nivelul UE pentru combaterea amenințărilor hibride și să contracareze campaniile de informare și comunicarea strategică a țărilor terțe maligne care aduc prejudicii Uniunii Europene.

Înființarea acestei comisii speciale apare într-un context dinamic în care criza COVID-19 a accelerat acțiunile de dezinformare și de discreditare a Uniunii Europene dinspre țările terțe, reliefând totodată și o coordonare a strategiilor de propagandă promovate de Rusia și China.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza