Rareș Bogdan, singurul europarlamentar român din PPE s-a opus cenzurării contractelor de vaccinuri

Rareș Bogdan, singurul europarlamentar român din PPE s-a opus cenzurării contractelor de vaccinuri

Dintre toți europarlamentarii români din PPE, doar Rareș Bogdan a susținut publicarea integrală a contractelor semnate cu firmele producatoare de vaccinuri. 

Europarlamentarii afiliați grupului Popularilor Europeni, adică cei ai PNL, PMP si UDMR, au votat in bloc, cu o singură excepție, pe data de 15 februarie 2022, un amendament propus de grupul PPE la raportul pe 2020 al Ombudsmanului European (Avocatul Poporului) prin care au dorit eliminarea solicitarii adresate Comisiei Europene de a publica integral contractele semnate cu firmele producatoare de vaccinuri, precum si alte prevederi care apărau dreptul cetățenilor de a ști ce e cu și în aceste contracte, scrie afaceri.news.

Din forma inițială a textului s-a dorit eliminarea prin acest amendament al PPE a următoarelor prevederi:

1. Interesul cetatenilor si principiul transparentei “trebuie să prevaleze asupra solicitării producătorilor de a introduce clauze de nedivulgare”.

2. Incurajarea “Ombudsmanul[ui] să își continue anchetele și să solicite Comisiei să publice versiuni necenzurate ale acestor acorduri prealabile de achiziție și acorduri de achiziție”.

3. Îndemnul adresat Comisiei de a asigura “transparența deplină a tuturor detaliilor privind activitatea de cercetare și dezvoltare premergătoare creării vaccinurilor împotriva COVID-19 precum și privind achiziționarea și distribuirea acestora, PUBLICÂND VERSIUNILE INTEGRALE ALE ACORDURILOR [n.m.] prealabile de achiziție și ale acordurilor de achiziție și introducând obligația de a publica toate detaliile contractelor viitoare privind vaccinurile și tehnologiile împotriva COVID-19 ca condiție pentru viitoare negocieri cu companii farmaceutice”.

4. Sublinierea “că orice lipsă de transparență în contextul pandemiei de COVID-19 contravine dreptului cetățenilor de a fi informați și creează condiții propice pentru dezinformare, alimentând neîncrederea”

Mai jos vedeti textul inițial al acelui articol și amendamentul propus de PPE, putând singuri vedea ce texte au dorit sa fie eliminate:

Amendamentul PPE a cazut la vot cu 509 voturi, doar 187 de europarlamentari votand in favoarea lui, marea lor majoritate fiind din PPE. Dintre toți europarlamentarii români din PPE, grupul majoritar din Parlamentul European, doar Rareș Bogdan a votat împotrivă.

Aici gasiti link-ul spre toate amendamentele făcute pe raportul de activitate al Ombudsmanului European pe 2020:

https://www.europarl.europa.eu/…/en/report-details.html…

https://www.europarl.europa.eu/…/A-9-2021-0342-AM-001…

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza