Rareș Bogdan, tăios la adresa PSD: „Vând educația românilor pentru voturi”

Rareș Bogdan, tăios la adresa PSD: „Vând educația românilor pentru voturi”

Europarlamentarul Rareş Bogdan a comentat în termeni duri planurile PSD-iștilor, care în opinia sa, pregătesc schimbarea legii educației pentru a obține sprijinul parlamentar în vederea votării moțiunii de cenzură.

Prim vicepreşedintele PNL a afirmat că social-democrații încearcă un „troc politic” ca să obțină sprijinul celor din UDMR pentru votarea moțiunii de cenzură împotriva guvernului condus de premierul Ludovic Orban.

„PSD pregătește din nou, o serie de concesii electorale, care schimbă radical legea educației, în speranța obținerii sprijinului parlamentar UDMR pentru votarea moțiunii de cenzura împotriva guvernului liberal. Practic, scopul acestei înțelegeri este încercarea de trecere a trei proiecte de lege prin adoptare tacită, în sesiunea extraordinară convocată de PSD.

Noua sesiune extraordinară a fost convocată cu un singur obiectiv: citirea moțiunii de cenzură și vânzarea educației românilor, cu scopul de a obține voturile pentru moțiune, în schimbul concesiilor făcute. De fiecare dată, în perioada jocului politic al moțiunii de cenzură, PSD a scos din sertare aceste inițiative nocive și le-a folosit ca troc politic”, a scris Rareș Bogdan pe rețelele de socializare.

Acesta a catalogat moțiunea de cenzură depusă de PSD ca fiind „profund neconstituțională”.

Poza noua 07.08.2018„Atrag atenția liderilor PSD să nu se joace cu focul, așa cum a mai făcut-o atunci când a pus la vânzare contra voturi, interesele naționale. Suntem adepții dialogului politic deschis la problemele fundamentale educației și respingem categoric orice tentativă a PSD de a folosi politic, educația copiilor noștri”, a mai adăugat europarlamentarul Rareș Bogdan.

Partidul Social Democrat a depus, săptămâna trecută, moțiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că actualul guvern trebuie să plece cât mai repede de la Palatul Victoria pentru modul „dezastruos” în care a gestionat criza generată de epidemia de coronavirus.

Comenteaza