News alert Rareş Bogdan: "Tancul sovietic strivește toate instituțiile care îl pot trimite pe Dragnea Liviu Nicolae acolo unde îi este locul: la pușcărie!"

Rareş Bogdan: "Tancul sovietic strivește toate instituțiile care îl pot trimite pe Dragnea Liviu Nicolae acolo unde îi este locul: la pușcărie!"

Fostul jurnalist, care deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare, a comentat în termeni acizi sesizarea adresată CCR privind lipsa completurilor de judecată specializate pe corupţie, care ar putea duce la desființarea tuturor sentinţelor date pe dosarele DNA.

"Iată un atac care poate avea consecințe devastatoare. Tancul sovietic merge mai departe și strivește toate instituțiile care îl pot trimite pe Dragnea Liviu Nicolae acolo unde îi este locul: la pușcărie!", a reacționat Rareș Bogdan.

"Dumnezeule, ai milă de români! Mai sunt 60 de zile până când avem de ales: lăsăm România la cheremul infractorului sau o reașezăm pe drumul european? Ieșim la vot pe 26mai!", a spus candidatul PNL la europarlamentare.

Florin Iordache, din postura de înlocuitor a lui Liviu Dragnea la şefia Camerei Deputaţilor, a sesizat Curtea Constituțională în legătură cum completul specializat în corupție de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Președintele Camerei Deputaților a invocat un conflict juridic de natură constituțională între ÎCCJ și Parlamentul României și cere judecătorii CCR să verifice constituționalitatea legii 78/2000 care prevede înființarea și organizarea DNA, relatează b1.ro

Această decizie vine în condițiile în care la ÎCCJ nu există completuri specializate pe corupție, lucru care, conform sesizării, nu ar fi constituțional. 

De atfel, avocații lui Liviu Dragnea au depus la ultimul termen din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman ca procesul să se reia de la zero deoarece sentința din prima instanță nu a fost dat de un complet specializat pe cazuri de corupție. Acesta a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, decizie atacată cu apel.

Dacă CCR va admite această sesizare, sistemul judiciar ar putea intra într-un blocaj total deoarece ar putea duce la desființarea tuturor deciziilor date pe dosarele DNA.

O decizie favorabilă sesizării l-ar salva şi pe Darius Vâlcov, care a fost condamnat în primă instanţă de un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 8 ani de închisoare cu executare.

Comenteaza