Rareș Bogdan, tulburat de spusele lui Orban: „Cine ştie, poate dumnealui se uită la alte lucruri decât mă uit eu” / De ce îl susține pe Cîțu la șefia PNL

Rareș Bogdan, tulburat de spusele lui Orban: „Cine ştie, poate dumnealui se uită la alte lucruri decât mă uit eu” / De ce îl susține pe Cîțu la șefia PNL
| Foto: adevarul.ro

Europarlamentarul Rareş Bogdan se declară "tulburat" de afirmaţiile făcute duminică de preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban, cu privire la ingerinţele din afara partidului în campania pentru alegerile interne pentru şefia PNL.

Prim-vicepreședintele PNL explică faptul că unul dintre motivele pentru care îl susţine pe Florin Cîţu este acela că, în ultimii 30 de ani, atunci când au pierdut alegerile, preşedinţii în funcţie au renunţat la poziţiile lor în partid.

"Cred că sunt exagerări. Cine ştie, poate domnul Orban se uită la alte lucruri decât mă uit eu, nu-mi dau seama. L-am ascultat şi eu şi am rămas puţin tulburat de discursul domniei sale de astăzi. Era într-un fief care-l susţine într-o proporţie destul de mare şi probabil de asta a fost puţin mai violent în limbaj decât de obicei. Domnia sa de obicei e un om destul de ponderat. Eu vă spun că nu-mi doresc să intru în polemică cu domnia sa”, a afirmat Rareş Bogdan într-o intervenţie telefonică, duminică seară, la România Tv, potrivit news.ro.
 
Eurodeputatul a adăugat că unul dintre motivele pentru care şi el, dar şi alţi lideri locali ai PNL îl susţin pe Florin Cîţu este acela că în ultimele trei decenii preşedinţii partidului au demisionat atunci când PNL a pierdut alegerile. 
 
Poza noua 07.08.2018"Îl susţinem pe Florin Cîţu (...) pentru o chestiune extrem de simplă: 30 de ani preşedintele Partidului Naţional Liberal, atunci când a pierdut alegerile, a demisionat. Este prima dată în 30 de ani când preşedintele partidului nu a plecat frumos de la conducerea partidului, cum a făcut şi Crin Antonescu, cum a făcut şi Valeriu Stoica, cum au făcut şi o mulţime de alţi preşedinţi ai PNL de-a lungul timpului. Asta-i tot. Şi Theodor Stolojan, şi Alina Gorghiu, şi Vasile Blaga... Dar, mă rog, nu vreau să intru în polemică cu domnia sa, chiar nu doresc să intru cu încă preşedintele partidului nostru”, a mai afirmat Rareş Bogdan.
 
"Nu mă bat eu, eu sunt un om care aleg cartea, nu m-am bătut în viaţa mea şi nici nu am de gând să mă bat, decât pe idei. Îmi pare rău că nu m-am dus, pentru că aş fi potolit spiritele”, a susţinut Bogdan.
 
Ludovic Orban îi critică pe liberalii care şi-au anunţat susţinerea faţă de Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNL, Orban susţinând că aceştia „nu-l consideră capabil să conducă partidul”. Orban a vorbit despre „presiuni din exteriorul Partidului Naţional Liberal” care ar fi fost făcute asupra unor membri de partid, el atrăgându-le atenţia celor din afara partidului „care-şi bagă coada de două luni” că nu cedează în cursa pentru şefia PNL.

”Exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am, voi da bătălia pentru Partidul Naţional Liberal, voi da bătălia pentru România”, a anunţat liderul PNL.

Comenteaza