Război Cluj vs. Oradea: care va fi noul centru financiar al regiunii? VIDEO

Război Cluj vs. Oradea: care va fi noul centru financiar al regiunii? VIDEO
Informaţia privind mutarea viitoarei Direcţii Regionale a Finanţelor Publice de la Cluj la Oradea i-a luat prin surprindere pe cei de la PSD, care afirmă că acest lucru nu este posibil. Social-democraţii spun că judeţul Cluj aduce mulţi bani la bugetul consolidat al statului, motiv pentru care nu sunt de acord cu mutarea la Bihor a centrului financiar al regiunii.

Preşedintele PSD Cluj a prezentat astăzi motivele pentru care sediul viitoarei Direcţii Regionale a Finanţelor Publice trebuie să fie la Cluj.

"Până la urmă suntem al treilea mare contribuitor la bugetul consolidat al statului", spune Remus Lăpuşan. "Suntem al treilea contribuitor după marii contribuabili şi după Bucureşti. Anul trecut s-au adunat la bugetul consolidat al statului 150 de milioane de euro, care este o sumă foarte, foarte mare".

Remus Lăpuşan a mai găsit un argument în favoarea Clujului: "până la urmă suntem judeţul cu cea mai mare pondere economică din zonă. Deci nu văd cum am putea să rupem finanţele de judeţul Cluj".

Preşedintele PDL Cluj a criticat astăzi în termeni duri intenţia autorităţilor centrale de a stabili sediul viitoarelor instituţii regionale în alte oraşe decât Clujul.

"Clujul riscă să piardă curând şi Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor, în favoarea Mureşului, şi Direcţia Regională a Finanţelor Publice, în favoarea Bihorului. Domnilor parlamentari... Ne-aţi dovedit cât de mult sunteţi interesaţi de judeţul Cluj, aducându-vă aportul într-un mod substanţial la acţiunile Guvernului ca acest judeţ să fie aruncat la coşul de gunoi!", a declarat Daniel Buda.

Procesul regionalizării este încă în fază incipientă, aşa că o decizie finală cu privire la acest subiect este de aşteptat abia peste câteva luni.


Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza