Război total pe Codul Penal VIDEO

Război total pe Codul Penal VIDEO
Senatorul democrat liberal Alin Tişe ameninţă că va sesiza forurile europene, după ce parlamentarii puterii au votat reintroducerea în Codul Penal a infracţiunilor de insultă şi calomnie. În plus, democrat liberalii condamnă şi votarea prevederilor care îi salvează pe parlamentari de răspunderea penală, dacă săvârşesc fapte de corupţie.

Reincriminarea insultei şi calomniei va duce la eliminarea din peisajul mediatic a jurnaliştilor incisivi, spune democrat liberalul Alin Tişe.

Măsura nu este nici pe placul jurnaliştilor. Aceştia spun că după ce parlamentarii şi-auvotat super imunitatea şi au avut intenţia să graţieze infractorii, acum atentează şi la libertatea de exprimare.

În replică, reprezentanţii USL cred că ameninţările venite din partea PDL, că va sesiza forurile europene sunt doar un ...instrument de făcut opoziţie.

Reintroducerea insultei şi calomniei în Codul Penal a fost votată în această săptămână, în aceeaşi zi în care parlamentarii puterii au votat scoaterea de sub răspunderea penală deputaţilor, senatorilor, dar şi a primarilor şi viceprimarilor.

Reporter: Ancuta Stăvar
Imagine: Florin Dan

Comenteaza