Războiul epidemiologic nu are şanse să fie câştigat. Războaiele politice trebuie duse mai întâi

Războiul epidemiologic nu are şanse să fie câştigat. Războaiele politice trebuie duse mai întâi
| Foto: gov.ro

După ce Starea de Alertă a fost votată în Senat, şeful Cancelariei prim-ministrului a declarat că proiectul a fost măcelărit. Senatul a votat de fapt o variantă modificată radical de PSD a proiectului propus de Guvernul PNL pentru măsurile din starea de alertă.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a avut un schimb dur de replici, marți seara, la Digi24, cu liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, după ce Senatul a votat o variantă modificată radical de PSD a proiectului propus de Guvernul PNL pentru măsurile din starea de alertă. Proiectul a fost măcelărit, a acuzat șeful Cancelariei premierului, care și-a exprimat speranța că „noaptea este un sfetnic bun” și că în Camera Deputaților, care este for decizional, vor fi făcute modificări astfel încât să poată fi impuse măsurile cerute de criza sanitară provocată de coronavirus.

„Nu vă mai atingeţi, nu mai ciopârţiţi, nu mai măcelăriţi acest proiect de lege care dă instrumentele Guvernului, aflat în război epidemiologic, aşa cum se întâmplă pe plan global, şi nu este momentul să ne jucăm în Parlament, să ne arătăm muşchii, ce putem face cu majoritatea noastră, astfel să ajungem la dezbateri sterile”, a transmis Ionel Dancă majorităţii PSD.

„Este un gest grav de tot ceea ce se întâmplă în Parlament din partea majorităţii controlate de PSD, pentru că duce războiul pe care Guvernul îl poartă împotriva unui virus extrem de periculos pe un teren politic, juridic abstract, din care oamenii nu înţeleg nimic, ba, dimpotrivă, pun sub semnul întrebării aceşti politicieni inclusiv gravitatea acestei epidemii, pericolul real de infectare a oamenilor şi de infectare al acestei epidemii. Este foarte gravă amputarea proiectului de lege înaintat de Guvern pentru a avea la îndemână instrumentele legale să adopte măsurile necesare după încetarea stării de urgenţă, pentru a ieşi din această perioadă într-o strategie graduală, înţelegând că oamenii au răbdarea pusă la încercare, dar toate aceste măsuri sunt pentru a salva vieţi şi sănătatea oamenilor trebuie să fie prioritară", a arătat Ionel Dancă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza