Reacţia liderilor PSD Cluj după anunţul DNA legat de Dragnea. "Sunt dosare fabricate"

Reacţia liderilor PSD Cluj după anunţul DNA legat de Dragnea.
ZIUA de CLUJ i-a întrebat pe liderii şi parlamentarii PSD locali cum comentează începerea urmăririi penale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, în dosarul "Tel Drum".

DNA a anunţat luni că Dragnea este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene şi două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte care le-ar fi săvârşit în perioada când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Interesant este faptul că omul care a fost propulsat tocmai de Dragnea în fruntea organizaţiei PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, ne-a transmis printr-un mesaj pe telefon că nu este disponibil din motive personale. A vorbit însă pe acest subiect fostul lider al PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

„Până la acest moment, preşedintele beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Am ajuns într-o fază în care lupta politică la primul nivel s-a transformat într-o luptă în dosare. A început discuţia cu doamna Rovana Plumb, cu doamna Sevil Shhaideh, acum văd că continuă cu domnul preşedinte Liviu Dragnea. Nu cred că este benefic pentru democraţie ceea ce se întâmplă, dar probabil că trebuie să treacă România şi prin faza aceasta.

Eu înclin să cred că totuşi acolo sunt dosare fabricate, pentru că la fel s-a întâmplat şi cu Victor Ponta până a plecat din funcţia de prim-ministru; după aceea încet-încet a început să fie achitat şi lăsat în pace. Şi domnul Dragnea supără pe cineva şi probabil că asta e calea prin care încearcă să-l intimideze", a declarat Lăpuşan.

Până la ora publicării acestui articol, am reuşit să obţine poziţia a doi parlamentari clujeni ai PSD. "Nimeni nu este deasupra legii, însă trebuie să subliniez că legea trebuie aplicată și ulterior să producă consecințele aplicării ei. Ca atare, orice acțiune care presupune o urmărire penală nu incriminează persoana urmărită, aceasta beneficiind de prezumția de nevinovăție.

Mă abțin de la orice comentariu vizavi de acțiunile DNA cu privire la președintele partidului, Liviu Dragnea, însă ca punct de vedere personal îmi exprim încrederea și speranța că în România justiția își va face treaba corect dincolo de interpretările și scenariile apărute în spațiul public", a spus senatorul Vasile Ilea.

"Pornind de la principiul constituţional conform căruia nimeni nu este mai presus de lege, consider că justiţia trebuie să îşi facă treaba corect, într-un stat democratic, indiferent de numele persoanei implicate. România este o ţară în care sunt bine delimitate puterile în stat, astfel încât nu este cazul să presupunem anumite ingerinţe între cele trei structuri.

Nu deţin amănunte suplimentare cu privire la situaţia domnului Dragnea, în plus faţă de cele apărute în spaţiul public, de unde am aflat că este vorba de anumite aspecte derulate cu mulţi ani în urmă!

Până la o sentinţă definitivă şi irevocabilă a justiţiei, domnia sa, precum orice alt cetăţean al acestei ţări, se bucură de prezumţia de nevinovăţie. În opinia mea, dezvoltarea şi modernizarea ţării noastre depinde extrem de mult de modul în care fiecare instituţie şi fiecare dintre noi reuşim să ne îndeplinim corect atribuţiile!", a afirmat Cristina Burciu, deputat PSD de Cluj.

Procurorii anticorupţie au în lucru două dosare privind firma Tel Drum, în primul fiind începută urmărirea penală pe numele companiei, în calitate de persoană juridică, în timp ce al doilea vizează faptele liderului PSD, Liviu Dragnea, din perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

DNA a anunţat că Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Comenteaza