Reacţia lui Dragnea la plângerea depusă de Orban: Vom vedea că sesizarea a fost redactată la Cotroceni

Reacţia lui Dragnea la plângerea depusă de Orban: Vom vedea că sesizarea a fost redactată la Cotroceni
| Foto: INTACT IMAGES/Dan Marinescu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că în opinia sa, plângerea penală depusă de Ludovic Orban pe numele premierului Viorica Dăncilă a fost redactată la Cotroceni. 

"Aceasta sesizare sau ce a făcut această unealtă este concepută şi redactată la Cotroceni şi cred că vom avea toţi acces la text şi vom constata că e concepută la Cotroceni şi este ca urmare a ameninţărilor pe care preşedintele le-a îndreptat împotriva premierului Dăncilă. Nu ştiu de ce ar trebui sa fie ţinuta secretă şi ne vom da seama că ce a mai spus se adevereste şi anume dorinta lui Iohannis de a prelua brutal guvernarea nesocotind rezultatul alegerilor, practicând şantaj prin uneltele sale, punând presiune pe premierul României, punându-l pe Orban să acuze de înaltă trădare", a declarat vineri Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a dat exemplul vizitei premieruui croat, aflat în vizită în România, care se plimbă liber fără să fie acuzat de trădare.

"Am avut această întâlnire cu premierul croat. Am văzut ca premierul merge liber prin lume, poate discuta liber, numai aici preşedintele vrea să aibă controlul asupra tuturor institutiilor statului. Iohannis nu e seful statului, doreste dar nu putem avea relaţii cu cineva care se consideră tătucul acestei ţări",a mai spus Dragnea.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a dispus, joi, trimiterea plângerii depuse de Ludovic Orban contra premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD Liviu Dragnea structurii de parchet competente, respectiv DIICOT.

Sesizarea liderul PNL vizează posibilitatea încălcării Constituţiei prin semnarea memorandumului adoptat de Guvern, cu privire la mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Totodată, este sesizat faptul că preşedintele nu a fost informat, premierul Viorica Dăncilă fiind acuzată de liberal de înaltă trădare.

O altă problemă ridicată este furnizarea de informaţii clasificate, în contextul în care Liviu Dragnea ştia de memorandum, deşi acesta nu era destinat publicităţii.

Comenteaza