Reacția lui Lucian Bode, după raportul UBB Cluj: Așadar, politicienii dactilografi din USR s-au făcut de râs. Teza e în regulă, titlul e menținut

Reacția lui Lucian Bode, după raportul UBB Cluj: Așadar, politicienii dactilografi din USR s-au făcut de râs. Teza e în regulă, titlul e menținut

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a salutat marţi publicarea rezultatelor evaluării Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca asupra tezei sale de doctorat.

"Doresc să salut publicarea rezultatelor evaluării UBB în urma analizei asupra tezei mele de doctorat. Verdictul UBB: teza mea de doctorat este în regulă, iar titlul de doctor acordat în anul 2019 este menţinut. Recent, UBB s-a pronunţat în legătură cu respectarea normelor de redactare academică în teza mea de doctorat, iar rezultatul verificărilor nu schimbă cu nimic evaluările iniţiale ale tezei. În urma verificărilor, Comisia de etică a UBB mi-a recomandat remedierea erorilor de citare care au survenit în cuprinsul a mai puţin de 7 pagini (2,95%) din totalul celor 220 de pagini ale tezei. În niciun moment nu mi-am însuşit ideile altora şi nici nu am dat impresia că-mi aparţin", a scris Lucian Bode, marți, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul aminteşte că în rezoluţia conducătorului de doctorat din 23 septembrie 2018 şi în conţinutul raportului de similitudine se preciza că teza lui de doctorat nu conţine preluări neautorizate, el ataşând postării şi documentele.

De asemenea, mai spune Bode, Comisia de sociologie, ştiinţe politice şi administrative a CNATDCU, la 11 iulie 2019, a validat lucrarea în vederea emiterii ordinului de ministru.

"Fragmentele identificate ca fiind problematice reprezintă aproximativ 1.923 de cuvinte din totalul de 65.000 de cuvinte ale tezei (2,95%). Prin procedura de verificare realizată în 24 octombrie 2022 nu s-au identificat elemente de noutate faţă de prima verificare a tezei realizată cu ocazia susţinerii tezei în anul 2018", arată Bode.

Ministrul Afacerilor Interne a afirmat că nu rezultă cu certitudine intenţia vădită de încălcare a regulilor şi tehnicilor de citare academică, iar citarea eronată este considerată o deviere de la normele de redactare academică şi trebuie corectată.

"Din respect pentru comunitatea academică, împreună cu editura, voi revizui printr-o erată erorile de citare problematice din cele 7 pagini, cu toate că nu am această obligaţie legală", susţine el.

"Așadar, politicienii dactilografi din USR care m-au copiat de zor la bibliotecă s-au făcut de râs. Situația în care se află este penibilă și ridicolă! Este un maxim de superficialitate de care au dat dovadă.
Am văzut de-a lungul timpului că folosesc această schemă de compromitere, creează o poveste, apoi o vând în online indiferent de consecințe pentru că la final nu îi interesează dacă se verifică sau nu adevărul.
Tot ce fac ei are doar un scop electoral, motiv pentru care fabrică un „adevăr” doar al lor pe care îl promovează sperând să câștige puncte electorale", a scris Bode în încheiere.

Comisia de etică a Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a constatat că în teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, există ''o serie de abateri de la bunele norme de publicare - erori de citare şi unele fragmente plagiate''. (vezi Ce spune Comisia de Etică a UBB Cluj despre teza de doctorat a lui Lucian Bode)

Comenteaza